Σε συνέντευξη που παραχώρησε, την Παρασκευή,  στο Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, ο Μ.Τσαβούσογλου, υπενθύμισε «δεν γνωρίζω το σχόλιο στο οποίο αναφέρεστε ωστόσο πραγματικά η πτήση μεταξύ των δύο ακτών του Αιγαίου κρατάει μόνο μερικά λεπτά», απαντώντας σε δηλώσεις αγνώστου μέχρι στιγμής ταυτότητας, Έλληνα πολιτικού, ο οποίος σύμφωνα με το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, δήλωσε, ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται στην Άγκυρα σε μία ώρα.
 
Ο Μ.Τσαβούσογλου εξαπολύοντας ριπές κατά του Ελληνικου τύπου, δήλωσε, «Γνωρίζετε ότι στον ελληνικό Τύπο συχνά υπάρχουν αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας. Περιμένουμε να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες. Εμείς ελπίζουμε η Ελλάδα να συμπεριφερθεί στο πλαίσιο της καλής γειτονίας». Έπειτα, σχολιάζοντας την κατάσταση στο Αιγαίο, τόνισε, «Εμείς θέλουμε να κυριαρχήσει η ειρήνη και η συνεργασία στο Αιγαίο. Επομένως, πρέπει να δούμε πώς θα λύσουμε τα προβλήματά μας με μόνιμο και δίκαιο τρόπο, και όχι με σχόλια χωρίς νόημα και αβάσιμα».
 
Σχετικά με το Κυπριακό, δήλωσε πως «το επόμενο διάστημα θα ορίσουμε, σε στενή συνεργασία μαζί με τους αξιωματούχος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσουμε», υπογραμμίζοντας πως δεν είναι ρεαλιστική μία ξαφνική αλλαγή της νοοτροπία των ελληνοκυπρίων. Στη συνέχεια πρόσθεσε, «η λύση που θα βρεθεί θα περιέχει οπωσδήποτε ρυθμίσεις οι οποίες θα εγγυώνται την ευημερία και ασφάλεια των τουρκοκυπρίων. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα και καλή πρόθεση τις προσπάθειές μας για εξεύρεση αυτής της λύσης που στηρίζουμε με ειλικρίνεια συνεχίζοντας να συμβάλουμε εποικοδομητικά τόσο από άποψης ενίσχυσης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και εξετάζοντας τον ενδεχόμενο να διασφαλιστούν τα πολύπλευρα συμφέροντα των ενδιαφερόμενων πλευρών».