«Γιατί κυρία μου είπες όχι στην αστυνομία να πάει να εκκενώσει την κατάληψη, άρα προφανώς από την αφήγηση της οικογένειας αποδεικνύεται ότι η οικογένεια υποστήριζε την κατάληψη. Γιατί κάθε νομοταγής άνθρωπος θα έλεγε ναι, δεν θα έλεγε όχι» αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το τηλεπαράθυρο του ΑΝΤ1 και παρουσία πλήθους δημοσιογράφων που κατάπιαν τη γλώσσα τους μπροστά στον υπουργό Ανάπτυξης το πρωί της Πέμπτης, στον απόηχο των γεγονότων της Τετάρτης στην οδό Ματρώζου στο Κουκάκι.

«Οι χθεσινές εικόνες είναι ο μοναδικός τρόπος να συλλάβεις ανθρώπους που έχουν καταλάβει ένα κτίριο, πετάνε μολότοφ και έχουν φτιάξει πόρτες με καρφιά. Δεν φαντάζομαι ότι κανείς νομίζει ότι μπορεί να μπει σε ένα τέτοιο χώρο η Αστυνομία με κουραμπιέδες και μελομακάρονα ενόψει εορτών. Προφανώς θα υπάρξει και ολίγην βία» υποστήριξε ο Άδ. Γεωργιάδης, σε μία παρέμβασή του κατά την οποία υποστήριξε πως τα όσα συνέβησαν έλαβαν χώρα παρουσία εισαγγελέα, ενώ δεν δίστασε να καλύψει και το αντίστροφο σενάριο.

«Και να μην υπήρχε εισαγγελέας όταν η Αστυνομία καταδιώκει εγκληματίες και σε σπίτι μπορεί να μπει για να τους πιάσει» υποστήριξε τέλος αμφισβητώντας ευθέως το συνταγματικό κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα του οικογενειακού ασύλου, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει αστυνομική βία, πως η ΕΛΑΣ είναι «μακράν η πιο ήπια αστυνομία της Δύσης» και πως «όποιος έχει ζήσει σε χώρες της Δύσης και ακούει κατηγορίες για την ΕΛΑΣ τον πιάνουν τα γέλια».

Δείτε το βίντεο:

Ο υπουργός δεν δίστασε να συνεχίσει να στοποιεί τον Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του που ζούσαν στην οικεία δίπλα στην κατάληψη, υποστηρίζοντας πως οι δύο νεαροί βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη, και πως «είχαν την κατοικία τους και δίπλα και την κατάληψη».

Μάλιστα, στην εκπομπή συμμετείχε και φιλικό πρόσωπο της συζύγου του Δ. Ινδαρέ, Ν. Μέτζα, και νονά ενός εκ των παιδιών, η οποία είπε πως «ο πατέρας είναι με κολάρο, τον πήγαν στον Ερυθρό», καθώς και πως «ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, ο 26χρονος, είναι ασκούμενος δικηγόρος απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και ο 23χρονος είναι φοιτητής Αρχιτεκτονικής στην Πάτρα που ήρθε για Χριστούγεννα και κάνει την πτυχιακή του».

«Εγώ ξέρω ένας νομοταγής πολίτης αν μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία λέει ναι. Για να πει όχι προφανώς με κάποιο τρόπο βοηθούσαν την κατάληψη» συνέχισε απτόητος ο υπουργός, ο οποίος στη συνέχεια έβαλε και κατά του καθηγητή Αλιβιζάτου, που προεδρεύει στην προσφάτως συσταθείσα επιτροπής για τη διαχείριση της αστυνομικής βίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Σέβομαι τον κ.Αλιβιζάτο, αλλά βιάστηκε και την πάτησε. Αλλά γιατί χρειαζόμαστε αυτή την επιτροπή; Δεν έχει η αστυνομία μέσα, διαδικασίες, ΕΔΕ δεν έχουμε ελέγχους, γιατί να δείξουμε υπερευαισθησία και φοβία ότι έχουμε στην Ελλάδα αστυνομική βία. Αυτό είναι ήχος από το παρελθόν που φοβόμαστε την αστυνομία. Η αστυνομία είναι όργανο της δημοκρατίας, δεν είναι εχθρός της» τόνισε ακόμα ο Αδ. Γεωργιάδης.