Σε επιβολή προστίμων σε εργολαβικούς εργαζόμενους στις αποθήκες μεγάλου σούπερ μάρκετ, κατά την αλλαγή της βάρδιας τους, προχώρησε η ΕΛΑΣ το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ημέρα έναρξης της αυστηροποίησης του πλαισίου απαγόρευσης κυκλοφορίας στην περιοχή.

Την αδικαιολόγητη κίνηση της αστυνομίας καταδίκασε το ΚΚΕ κάνοντας λόγο σε σχετική ανακοίνωση του για φαινόμενα που «αποτυπώνουν ξεκάθαρα τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση», αφού «αντί να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης της υγείας και να θωρακίσει τις μονάδες του δημόσιου συστήματος υγείας στη Δυτική Αττική, επιδίδεται σε απειλές, συκοφαντίες κι αυταρχικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής».

Την επιβολή προστίμων καταδίκασε, από την πλευρά του, το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής του ζητώντας «να παρθούν πίσω όλα τα απαράδεκτα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους συναδέλφους μας έξω από το χώρο δουλειάς τους». Στη σχετική ανακοίνωση τους επισημαίνουν πως «η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομία και αδικαιολόγητα πρόστιμα σε εργαζόμενους» τη στιγμή «που με ευθύνη της κυβέρνησης το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής και τα Κέντρα Υγείας παραμένουν υποστελεχωμένα και σε άθλια κατάσταση».

Σημειώνεται πως η επιβολή προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, η οποία προέβη σε παρεμβάσεις σε Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής με σκοπό την ακύρωση των προστίμων. Το πρωί του Σαββάτου, συγκεκριμένα, με τηλεφωνική παρέμβαση στο ΑΤ Μάνδρας ο Γραμματέας της ΤΕ,  Γιώργος Τάτσης και ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μπάμπης Θεοδώρου, ενώ αντιπροσωπεία της Οργάνωσης με τον Γιώργο Τάτση και τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Ελευσίνας, Κώστα Κώνστα προέβησαν, από την πλευρά τους, παρέμβαση και στο ΑΤ Ελευσίνας. Οι υπεύθυνοι των ΑΤ, ωστόσο, δήλωσαν πως είναι αναρμόδιοι για το περιστατικό χωρίς να έχουν, μάλιστα, γνώση της σχετικής κατάστασης με τους αρμόδιους των δυο Α.Τ να τους παραπέμπουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής και τη ΓΑΔΑ, αντίστοιχα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Τη στιγμή που η πανδημία στη Δυτική Αττική έχει χτυπήσει κόκκινο, εξαιτίας της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μεταφοράς κι άλλους κρίσιμους χώρους, καθώς και των ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση νομίζει, ότι θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.

Τελευταίο κρούσμα η επιβολή αδικαιολόγητων προστίμων σε εργολαβικούς εργαζόμενους σε αποθήκες σουπερμάρκετ κατά την αλλαγή της βάρδιας.

Τα φαινόμενα αυτά αποτυπώνουν ξεκάθαρα τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση. Αντί να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης της υγείας και να θωρακίσει τις μονάδες του δημοσίου συστήματος υγείας στη Δυτική Αττική, επιδίδεται σε απειλές, συκοφαντίες κι αυταρχικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του, είχε πει ότι η αστυνομία σε συνθήκες πανδημίας είναι το “ΕΣΥ” της προστασίας μας. Στη Δυτική Αττική, εργαζόμενοι και κάτοικοι την είδαν την αστυνομία. Αυτό που δεν είδαν είναι το αναγκαίο – για την προστασία της υγείας τους – ΕΣΥ.

 

Η ανακοίνωση του ΔΣ  του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής:

Αντί η κυβέρνηση να κυνηγάει μεροκαματιάρηδες εργαζόμενους και να τους κόβει πρόστιμα έξω από το χώρο δουλειάς τους και μέσα στα ΜΜΜ, που έτσι κι αλλιώς δεν προσφέρονται για διασκέδαση, καλό θα ήταν να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομία και αδικαιολόγητα πρόστιμα σε εργαζόμενους. Η πανδημία απαιτεί μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς που αντικειμενικά είναι χώροι συνωστισμού και διασποράς του ιού, που με ευθύνη κυβέρνησης και της εργοδοσίας δεν παίρνονται. Αντιμετωπίζεται με θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που με ευθύνη της κυβέρνησης το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής και τα Κέντρα Υγείας παραμένουν υποστελεχωμένα και σε άθλια κατάσταση.

Απαιτούμε μαζικά τεστ στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εταιρείας.

Απαιτούμε τώρα, να παρθούν πίσω όλα τα απαράδεκτα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους συναδέλφους μας έξω από το χώρο δουλειάς τους.

Σημειώνεται, ότι το ΔΣ του Σωματείου χθες το βράδυ προσπάθησε επανειλημμένα να κάνει τηλεφωνικές παρεμβάσεις στα αστυνομικά τμήματα Ελευσίνας – Μάνδρας, χωρίς όμως να υπάρχει καμία ανταπόκριση.