Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Welt, η υπουργός Άμυνας αναφέρει ότι «οι Ευρωπαίοι υπήρξαμε αδρανείς μπροστά στα μεγάλα προβλήματα. Για το γεγονός ότι η προσφυγική κρίση μας κατέλαβε εξ απήνης είμαστε μόνο εμείς, οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι, υπεύθυνοι. Καθιερώσαμε την ελεύθερη διακίνηση εντός του Σέγκεν και απολαύσαμε τα πλεονεκτήματα χωρίς να μιλήσουμε για τις δυσάρεστες πλευρές. Ποιος θα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα; Τι θα γίνει με τους παράτυπους μετανάστες; Πως θα κατανείμουμε όσους έχουν δικαίωμα ασύλου εντός της Ευρώπης; Ολα αυτά τα ερωτήματα δεν απαντήθηκαν. Τώρα πρέπει να επανορθώσουμε υπό πίεση»

Ερωτηθείσα για τον ρόλο της Τουρκίας, υποστήριξε πως «η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη, γίνονται συνεχώς αιματηρές επιθέσεις. Από την άλλη η Τουρκία παρέχει προστασία σε 3 εκατομμύρια πρόσφυγες. Γι αυτό έχει κερδίσει την εκτίμησή μας. Παράλληλα υπάρχουν εξελίξεις στην Τουρκία οι οποίες μας ανησυχούν βαθύτατα, όπως λ.χ. οι περιορισμοί της ελευθερίας του τύπου ή η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Οι σχέσεις μας πρέπει να διατηρηθούν έτσι ώστε να κάνουμε μεν αμοιβαία κριτική, αλλά και να είμαστε και σε θέση να διαχειριζόμαστε τις διαφορετικές απόψεις μεταξύ μας. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή».

Τέλος, άφησε αιχμές για το κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, αναφέροντας ότι «ίσως να ανακούφισε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, έτσι όμως αποκόπηκε ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης -η Ελλάδα- η οποία και δέχθηκε μεγάλη πίεση. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν η Ευρώπη είχε προστατέψει εξ΄αρχής τα σύνορά της με μεγαλύτερη συνέπεια και μάλιστα από κοινού».