Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, που δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να πούμε το αυτονόητο, ότι τα 14χρονα παιδιά πρέπει να είναι στα σχολεία, στους καθηγητές τους και στις οικογένειές τους. Αν βρίσκονται στα δικαστήρια, αυτό είνια ευθύνη της Πολιτείας. Είμαστε περήφανοι που στην πόλη μας, υπάρχουν παιδιά τα οποία αγωνίζονται, μαθαίνουν να είναι ελέυθεροι άνθρωποι, να μην σκύβουν το κεφάλι κι εμείς σαν Δήμος, θα τα στηρίξουμε, γιατί έχουμε διαλέξει, από πολύ νωρίς, να είμαστε με τους Αγιάννηδες και όχι με τους Ιαβέρηδες».

Ο Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος του δ.σ της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι «η Ομοσπονδία πήρε απόφαση στήριξης αυτών των παιδιών. Καταγγέλλουμε για μία ακόμα φορά το όργιο τρομοκρατίας που εδώ και μέρες έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, πνίγοντας στα χημικά κάθε κινητοποίηση και συλλαμβάνοντας στο σωρό μαθητές που κινητοποιούνται. Δεν μπορεί 14 χρονα παιδιά να γίνονται στόχος τέτοιες τρομοκράτησης. Ως εκπαιδευτικοί θέλουμε να πούμε ότι είναι αρκετά ελπιδοφόρο τα παιδιά να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και όχι να κάθονται σπίτι τους».Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, σε ψήφισμά της καταγγέλλει «την επιχείρηση εκφοβισμού, το όργιο τρομοκρατίας και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση με τις συλλήψεις μαθητών από το συλλαλητήριο της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου» απαιτώντας να απαλλαχθούν από όλες τις κατηγορίες και να αφεθούν ελέυθεροι.

Από την πλευρά της, η Στέλλα Βαλαβάνη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Πειρφέρειας Αττικής τόνισε ότι «είμαστε εδώ για άλλη μια φορά να καταγγείλουμε την τρομοκρατία, την ωμή βία της κυβέρνησης. Μετά τους εισαγγελείς έξω από τα σχολέια, τους σωματικούς ελέγχους που έκαναν στους μαθητές, είχαμε τώρα τη σύλληψη των 5 μαθητών. Δηλώνουμε καθαρά ότι η κυβέρνηση φαίνεται ότι φοβάται τους μαθητές τη νέα γενιά. Απαιτούμε την απελευθέρωση των 5 μαθητών και δηλώνουμε κατηγορητματική ότι η τρομοκρατία δεν θα φοβίσει κανέναν γονιό, κανέναν εκπαιδευτικό, κανέναν μαθητή».

«Είμαι από το 23ο Γυμνάσιο, αντιπρόεδρος του 15μελους του σχολείου και ήρθα να στηρίξω τον συμμαθητή μου, που τον συνέλαβαν χωρίς λόγο και τον κρατάνε ακόμα από την Πέμπτη. Ήρθαμε να στηρίξουμε όλοι σαν μαθητές και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, μαζί με το ότι η τρομοκρατία στους μαθητές δεν θα περάσει. Τον κρατάνε 4 μέρες σε ένα δωμάτιο, χωρίς να μπορεί τους γονείς και τους φίλους του. Πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο αυτό» δήλωσε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπή των Μαθητών.

«Δεν πιστεύει καθόλου» ο Γεωργιάδης τις καταγγελίες για τη σύλληψη και κράτηση του 14χρονου μαθητή

Από την άλλη πλευρά, υπερασπιστής των πρακτικών της Ελληνικής Αστυνομίας εμφανίστηκε και στην υπόθεση του 14χρονου μαθητή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, που δήλωσε ότι «δεν πιστεύει καθόλου» τις σχετικές ανακοινώσεις και αναρωτήθηκε αν «βγάζει νόημα» να «έχει συλλάβει η αστυνομία έναν μαθητή χωρίς να του έχει βρει απολύτως τίποτα; Και τον κατηγορεί για κακούργημα χωρίς να του έχει βρει τίποτα;». Ανάλογη στάση είχε τηρήσει και στην υπόθεση της οικογένειας Ινδαρέ, ενώ ο υπουργός αγνοεί ότι οι μαθητές είναι τελικά 5, αλλά και την τακτική των συλλήψεων στον σωρό από τις αρχές.

«Διάβασα την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Χαλανδρίου, ομολογώ ότι δεν μου βγάζει νόημα. Δηλαδή να έχει συλλάβει η αστυνομία έναν μαθητή χωρίς να του έχει βρει απολύτως τίποτα; Και τον κατηγορεί για κακούργημα χωρίς να του έχει βρει τίποτα; Ακόμα κι έτσι να είναι, εν πάσει περιπτώσει, γιατί την ανακοίνωση δεν την πιστεύω καθόλου, αυτό θα κριθεί σε ένα ελληνικό δικαστήριο. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης