Φωτογραφίες στις οποίες ο Αυστριακός ακροδεξιός με πλούσιο ναζιστικό βιογραφικό, Μάρτιν Σέλνερ και οι ομοϊδεάτες τους εμφανίζονται να κρατούν ελληνικές σημαίες και πανό που γράφει «No Way» κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα, με αρκετές να προέρχονται μάλιστα από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Πρόκειται για τον ηγέτη του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος IBÖ (Identitarian Movement of Austria), το οποίο περιγράφεται στο wikipedia ως ένα μόρφωμα που μεταξύ άλλων «αντιτίθεται στον φιλελευθερισμό, τον διεθνισμό, το Ισλάμ, τον Ισλαμισμό, την πολυπολιτισμικότητα», ενώ έχει συνδεθεί επανειλημμένως με ναζιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσίευσε την Τετάρτη η υπεύθυνη για την καταπολέμηση του ρατσισμού και φασισμού του Die Linke, Κένινγκ Πρόις, στα γερμανικά κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν καλέσματα ναζιστικών οργανώσεων για να βρεθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός της καταγγελίας της Πρόις, στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν και άλλες καταγγελίες κατά του Σέλνερ και των ομοϊδεατών του για τα σχέδιά τους να βρεθούν στην Ελλάδα και να δράσουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αξίζει να σημειωθεί πως σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει από αντιφασιστικές οργανώσεις, τόσο της Ευρώπης, όσο και των ΗΠΑ.

https://www.facebook.com/autonome.antifa.w/posts/2621946641374011

Μάλιστα, μπαίνοντας κανείς στο προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να διαπιστώσει πως το έχει διαμορφώσει με ελληνικές σημαίες και καλέσματα αλληλεγγύης στους Έλληνες για την «επίθεση που δέχονται», ενώ υπάρχει και σχετικός σύνδεσμος για την «εγγραφή εθελοντών». Ο Σέλντερ και η παρέα του, που φέρονται να βρίσκονται σε ελληνικά εδάφη, σε φωτογραφίες που ανέβασε το ακροδεξιό IBÖ:

Βίντεο που έχει ανεβάσει ο ίδιος ο Σέλνερ στο twitter:

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να καταγραφεί, είναι πως μεταξύ των αναρτήσεών του, υπάρχει ανάρτηση της Αστυνομίας της Βιέννης, η οποία φέρεται να απαντά σε ερώτημα για το εάν επιτρέπεται να βρεθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Σέλνερ και οι ομοϊδεάτες του και να εκδιώξουν πρόσφυγες, ο επίσημος λογαριασμός της αστυνομίας απαντά πως «μόνο οι Έλληνες συνοριοφύλακες αποφασίζουν εάν θέλουν να δεχτούν τη βοήθειά τους ή όχι».