Όπως ειδικότερα αναφέρουν, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με την κατάρρευση του αφηγήματος ΝΔ-ΚΙΝΑΛ περί ύπαρξης σκευωρίας αντί του διεθνούς πραγματικού σκανδάλου της Novartis, η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής οδηγείται πια στον αυτοεξευτελισμό επιχειρώντας να βαφτίσει ως “σκευωρία” και την υπόθεση του Noor1 με τους τόνους ηρωίνης.

Τους είχαμε προειδοποιήσει ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Έτσι με τα έως τώρα δεδομένα, ο “προστατευόμενος” μάρτυράς τους Μανιαδάκης, αρνήθηκε να αναιρέσει τις καταθέσεις που έχει δώσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων, ενώ η κατάθεση του κ. Αγγελή εξελίχθηκε σε μεγάλο φιάσκο με αντιφάσεις και παλινωδίες.

Βέβαια, κανείς τους ούτε είδε ούτε άκουσε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο, ακυρώνοντας έτσι στην πράξη το κατηγορητήριο της ΝΔ.

Η χαριστική βολή ήρθε από την ανανέωση της εμπιστοσύνης της ολομέλειας του συμβουλίου εφετών προς τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς.

Πανικόβλητοι από τις εξελίξεις, η ηγεσία της ΝΔ και της σαμαρικής συνιστώσας του ΚΙΝΑΛ, επιδιώκουν τώρα να κατασκευάσουν νέο αφήγημα.

Αναμέναμε σπασμωδικές κινήσεις από την πλευρά τους, όχι όμως και την αυτογελοιοποίησή τους».

Την ίδια ώρα, μία ακόμα ενδιαφέρουσα εξέλιξη για την υπόθεση ήρθε από το κόμμα του Βελόπουλου, καθώς υποστηρίζει πως ουδέποτε στήριξε το αίτημα του ΚΙΝΑΛ για την υπαγωγή του Noor 1 στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο.

«Με έκπληξη διαβάζουμε στον Τύπο ότι η Ελληνική Λύση ψήφισε το αίτημα του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ προς την προανακριτική επιτροπή, σήμερα το μεσημέρι. Ενημερώνουμε τους πάντες ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και είμαστε βέβαιοι ότι όλα έχουν γίνει εκ παραδρομής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Βελόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τετάρτη, έγινε γνωστό πως το Κίνημα Αλλαγής και συγκεκριμένα οι βουλευτές του, Βασίλης Κεγκέρογλου και Ευαγγελία Λιακούλη, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ιωάννη Μπούγα, ζητούν να συσχετιστούν με την έρευνα στοιχεία που, κατά πληροφορίες τους, έχει συγκεντρώσει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Προστασίας του πολίτη. Κατά το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το αίτημα υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία και το κόμμα Βελόπουλου.

«Το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής, καθώς βρήκε ευήκοα ώτα από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της πρότασης. Το ΚΚΕ ζήτησε το αίτημα να γίνει πιο συγκεκριμένο και επιφυλάχθηκε» αναφέρει το πρακτορείο συγκεκριμένα, προκαλώντας -μετά τις διαψεύσεις- πλήθος ερωτημάτων.

Διαβάστε περισσότερα:

Βάζουν και «σκευωρία Noor 1» στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο με πρόταση του ΚΙΝΑΛ