Φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο ίδιος μαζί με ακόμα έξι άτομα σε τραπέζι σε φιλικό του σπίτι δημοσίευσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Παύλος Πολάκης, συγκεντρώνοντας τα βέλη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και χρηστών των κοινωνικών δικτύων για την επιλογή του αυτή. Όπως ανέφερε ο ίδιος, της φωτογραφίας προηγήθηκαν δύο χειρουργεία στα οποία συμμετείχε.

«Εμείς θα το γλεντιζομε κι όπου το βγάλει η βράση ή που θα σιάξει η δουλειά ή που θα σιοχαλασει» γράφει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας πως «ιστορία θα γράψουν οι παρέες και στην καραντίνα!!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!».

Μάλιστα, μετά τις πρώτες αντιδράσεις, ο ίδιος πρόσθεσε και ένα υστερόγραφο, στο οποίο ξεκαθαρίζει πως «είμαι με τεστ Pcr αρνητικός για τον κορωναιο με προχθεσινό τεστ (αλλιώς δεν θα χειρουργούσα ασθενείς)».

Χαρακτηριστικές αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα:

https://twitter.com/Ystath_stigmh/status/1325828259964219392

Στη συνέχεια, Νέα Δημοκρατία δεν έχασε την ευκαιρία να εκδόσει ανακοίνωση κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «ο ιατρός και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας και παρακινεί τους πολίτες να παρανομούν».

«Αν αυτό δεν αποτελεί κεντρική γραμμή από τον κ. Τσίπρα, τότε οφείλει άμεσα να διαγράψει τον κ. Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνητικού κόμματος. \

Σημειώνεται πως σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δελτίο του Star το βράδυ της Δευτέρας, έκανε λόγο για μία αρνητική εικόνα του υπουργού, ωστόσο συνέχισε υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία παρουσία του σε μία πολύ φιλική. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο Π. Πολάκης είχε κάνει τεστ λιγότερες από 30 ώρες νωρίτερα, και πως βρέθηκε εκεί για να γευματίσει επειδή δεν είχε άλλη επιλογή. «Το λάθος ήταν το μήνυμα που συνόδευε την ανάρτηση» σημείωσε ο Α. Τσίπρας.