Ο Αλέκος Στάμου, μέλος της ομάδας του Αντώνη Καρρά, και μετέπειτα ιδρυτικό στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ, ενώνει σήμερα τη φωνή του με όσους ζητούν από το Δημήτρη Κουφοντίνα να σταματήσει την απεργία πείνας. Σε ανοικτή του επιστολή, αναφέρεται εκτενώς στο κίνημα κατά της αστυνομοκρατίας και στην καταστολή, και γράφει, απευθυνόμενος στον απεργό πείνας: «Η δική μου έκκληση είναι να σταματήσεις τώρα την απεργία πείνας. Να ζήσεις και να μην δώσεις με το θάνατο σου την ευκαιρία παλινόρθωσης και επιστροφής σε μέρες και συγκυρίες που κόστισαν ακριβά στο λαό και στη δημοκρατία. Η δική μου έκκληση είναι να δώσεις την ευκαιρία στους χιλιάδες συμπολίτες σου που, με αφορμή την δική σου διαμαρτυρία μέχρι θανάτου, υπερασπίστηκαν τα νόμιμα δικαιώματα σου αλλά και τα δικαιώματα όλων των κρατούμενων, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ αυτόν τον αγώνα».

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί ανάλογο κάλεσμα μιας σειράς αριστερών οργανώσεων, που τόνιζαν τις λαϊκές κινητοποιήσεις και ζητούσαν από τον απεργό πείνας να επιλέξει τη ζωή.

Ολόκληρη η ανοικτή επιστολή του κου Στάμου έχει ως εξής (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Ξέρω πως δεν μπορείς να διαβάσεις αυτές τις γραμμές. Ελπίζω κάποιος να στα μεταφέρει.

Δεν γνωριζόμαστε αλλά τους τελευταίους δύο μήνες συμπαρατάχθηκα με όσους και όσες στάθηκαν στο πλευρό σου για την υπεράσπιση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων που η νομοθεσία προβλέπει για τους κρατούμενους.

Συμπαρατάχθηκα και συμπαρατάσσομαι με την διαμαρτυρία σου όχι γιατί μας συνδέει συγγένεια στην πολιτική πράξη και θεωρία αλλά γιατί στον πυρήνα της έννοιας Δημοκρατία και Δημοκράτης βρίσκεται η ισονομία για ΟΛΟΥΣ, φίλους και αντίπαλους, άνδρες και γυναίκες, μαύρους και άσπρους, γέρους και νέους, ελεύθερους και φυλακισμένους.

Τα νέα που έρχονται για την κατάσταση της υγείας σου από τους γιατρούς του νοσοκομείου Λαμίας και τις επίσημες ανακοινώσεις τους είναι άσχημα. μιλάνε για κρίσιμες πλέον μέρες ή ώρες.

Μιλάνε για μη αναστρέψιμες πλέον βλάβες στην υγεία σου αλλά και τον θάνατο ορατό.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τους λόγους της επιμονής σου σε αυτή την απεργία πείνας. Θα έχεις ωστόσο ενημερωθεί ελπίζω ότι η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί ΗΔΗ τη δική σου πορεία προς το θάνατο γνωρίζοντας ότι αυτό θα επιφέρει οργή, βίαιες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Αυτές τις δικαιολογημένες αντιδράσεις θέλει να χρησιμοποιήσει για να εντείνει και να μεγιστοποιήσει την καταστολή. Για να πνίξει εν τη γενέσει του ένα κίνημα αντίδρασης και ξεσηκωμού απέναντι στις πολιτικές αυτής της κυβέρνησης που δημιουργείται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στη νεολαία.

Ήδη η συνεπής στάση σου στην απεργία πείνας σε έχει οδηγήσει στο χείλος του θανάτου. Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτήν την συνέπεια αλλά και το δίκαιο και νόμιμο της διεκδίκησης σου.

Το κρεσέντο της παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης της αλήθειας δεν κατάφερε να ισοπεδώσει την αλήθεια.

Η δική μου έκκληση είναι να σταματήσεις τώρα την απεργία πείνας. Να ζήσεις και να μην δώσεις με το θάνατο σου την ευκαιρία παλινόρθωσης και επιστροφής σε μέρες και συγκυρίες που κόστισαν ακριβά στο λαό και στη δημοκρατία.

Η δική μου έκκληση είναι να δώσεις την ευκαιρία στους χιλιάδες συμπολίτες σου που, με αφορμή την δική σου διαμαρτυρία μέχρι θανάτου, υπερασπίστηκαν τα νόμιμα δικαιώματα σου αλλά και τα δικαιώματα όλων των κρατούμενων, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ αυτόν τον αγώνα.

Η δική μου έκκληση είναι να κάνεις ένα βήμα πίσω για να έχουμε την ευκαιρία, μακριά από εντάσεις, να κάνουμε σαν πολίτες ένα βήμα μπροστά οχυρώνοντας τους βαλλόμενους δημοκρατικούς θεσμούς από μια προβοκατόρική και αυταρχική κυβέρνηση.

Η δική μου έκκληση είναι να πεις ναι στη ζωή για να μπορέσουν οι Έλληνες πολίτες να δουν με πιο καθαρή ματιά ποιοί τελικά είναι αληθινά ανεύθυνοι και οι πραγματικοί τρομοκράτες.

Αλέκος Στάμου

Υγ Αυτή την επιστολή – έκκληση θα προσπαθήσω να παραδώσω και στη νομική σου εκπροσώπηση.».