Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, η κίνηση στις οδικές αρτηρίες της Αττικής κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, την πρώτη δηλαδή εργάσιμη ημέρα μετά την επιβολή των μέτρων καραντίνας, εμφανίζεται αυξημένη σε ποσοστό 35% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του πρώτου lockdown.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρήθηκε ιδιαίτερα στην άνοδο της Λ. Αλεξάνδρας, στη Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην Λ. Κηφισίας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η σχετική απόκλιση σε σχέση με το πρώτο lockdown θεωρείται δικαιολογημένη καθώς στην παρούσα φάση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, πραγματοποιείται μετακίνηση μαθητών στα σχολεία, ενώ ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη αύξηση ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλής, σημείωσε ότι «προτεραιότητα μας είναι η προστασία των πολιτών από την πανδημία καθώς και η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση τους. Είναι σημαντικό στην παρούσα φάση όλοι να τηρούμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του Covιd 19, επεσήμανε και πρόσθεσε πως «για την καλύτερη ροή της κίνησης των οχημάτων, την τήρηση των ελέγχων και την ασφάλεια των πολιτών υπάρχει διαρκής συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Η ασφάλεια της υγείας των πολιτών καθώς και η διευκόλυνση μετακίνησης τους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με όσα εργαλεία διαθέτουμε, παραμένει προτεραιότητά μας».