Η πρώην Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, κατέθεσε αγωγή κατά του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για τις αναφορές του περί χρηματισμό της πρώην αναπληρώτριας υπουργού, από Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Documento», ο υπουργός της ΝΔ είχε αναφερθεί στις 23 Απριλίου, εντός του κοινοβουλίου, στην Ρ. Αντωνοπούλου υποστηρίζοντας ότι η ίδια είχε χρηματοδοτηθεί από ΚΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω αναφορά είχε πραγματοποιηθεί σε ένα πλαίσιο στο οποίο ο Γιάννης Βρούτσης δεχόταν πυρά από κάθε κατεύθυνση, για το γνωστό σκάνδαλο με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, γνωστά και ως «σκόιλ ελικικου».

Όπως αναγράφεται στην αγωγή κατά του υπουργού, ο Γ. Βρούτσης είχε επικαλεστεί κάποιο έγγραφο, ως απόδειξη για τα λεγόμενά του,το οποίο αποτελούσε καταγγελία της πρώην γενικής γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Δήμητρας Χαλικιά. Παρόλα αυτά φαίνεται πως ο υπουργός αντί για κάποια καταγγελία κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, ένα non paper με υποτιθέμενες καταγγελίες χρηματισμού.

Μάλιστα το έγγραφο ήταν ανυπόγραφο με άγνωστο τον συντάκτη του, ενώ δεν αναφερόταν ημερομηνία και παραλήπτης. Σύμφωνα με την αγωγή το εν λόγω έγγραφο, δεν έχει κατατεθεί «ενώπιον κάποιας δημόσιας ή δικαστικής αρχής». Παρόλα αυτά ακόμα και έγκυρτο να ήταν το έγγραφο, στην αγωγή αναφέρεται ότι αυτό δεν αναγράφει τίποτα για χρηματισμό της Αντωνοπούλου.

Όπως αναφέρει η Ράνια Αντωνοπούλου, «ο Γ. Βρούτσης παραπλάνησε και εξαπάτησε τη Βουλή ισχυριζόμενος πως ότι καταγγέλλει δηλαδή ότι εγώ χρηματίστηκα από ΚΕΚ, αποδεικνύεται από το έγγραφο καταγγελίας της Χαλικιά το οποίο δεν κατέθεσε, παρά κατέθεσε ένα έγγραφο μηδενικής αποδεικτικής αξίας ανυπόγραφο στο οποίο δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά».
Επίσης αναφέρει πως ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη «διέδωσε ενσυνείδητα τις προσβλητικές αναφορές, μολονότι γνώριζε ότι ήταν ψευδείς».

Όπως υπογραμμίζει η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, «κατέθεσα στις 24.06.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας μου κατά του κ. Ιωάννη Βρούτση, Υπουργού Εργασίας. Με την αγωγή μου ζητώ αποζημίωση για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής, της υπόληψής μου και του έργου μου ως πρώην Υπουργού Εργασίας και μέλους της Εθνικής Αντιπροσωπείας καθώς και χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που υπέστην από τη δυσφήμισή μου και μάλιστα συκοφαντική, τις οποίες μου προκάλεσε αυτός παράνομα και υπαίτια κατά την ομιλία του στις 23.04.2020 κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Βουλής».

Προσθέτει ακόμα ότι «στην εν λόγω ομιλία του απαντώντας ο κ. Βρούτσης, ως ερωτώμενος αρμόδιος Υπουργός, στην με αριθμό 628/21-4-2020 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι καταθέτει έγγραφο που περιέχει καταγγελίες ότι δήθεν χρηματοδοτήθηκα, κατά την διάρκεια της Υπουργικής μου θητείας, από ΚΕΚ, τις οποίες και υιοθετεί. Οι ανωτέρω καταγγελίες είναι εξ’ ολοκλήρου ψευδείς, συκοφαντικές και ανυπόστατες και το εν λόγω έγγραφο, αγνώστου συντάκτη και προέλευσης είναι παντελώς άσχετο με τα καταγγελλόμενα».