Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης απέναντι σε όσα αποκάλυψε η ηθοποιός Ζέτας Δούκα, η οποία κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο Mega, προέβη στην καταγγελία ότι ο ηθοποιός, προ 13 ετών είχε προβεί σε συστηματική ψυχολογική και σωματική βία εναντίον της, όταν συνεργάζονταν.

Πιο συγκεκριμένα, αφού ξεκαθάρισε ότι τα όσα καταγγέλλει δεν είναι σεξουαλικής φύσεως, είπε μεταξύ άλλων πως «τον Δεκέμβριο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μία νύχτα που «καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, είχε πολύ λίγο κόσμο στην βραδινή παράσταση, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή για να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση και όταν κατέβηκα να πω “οκ γιατί δεν βγαίνεις να το πεις εσύ επί σκηνής” με έβρισε, με κλώτσησε και είπε “ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι”», ανέφερε η ηθοποιός, σχετικά με την παράσταση closer, η οποία παιζόταν σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας την περίοδο 2008-2009, με θιασάρχη, ηθοποιό και σκηνοθέτη τον Γιώργο Κιμούλη.

Διαβάστε αναλυτικά

Επώνυμη καταγγελία από τη Ζ.Δούκα για λεκτική και σωματική βία από τον Κιμούλη: «Πολλοί συνάδελφοί έχουν υποστεί τέτοιες συμπεριφορές»

Αγωγή και μήνυση από τον Κιμούλη

Η πρώτη αντίδραση του ηθοποιού ήρθε σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» όπου γνωστοποίησε ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά της ηθοποιού, χαρακτηρίζοντας τα όσα κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα, ως «απαράδεκτα και ψευδή».

Εν συνεχεία μιλώντας στο Mega, αρνήθηκε εκ νέου τις καταγγελίες λέγοντας πως «όταν το άκουσα για πρώτη φορά στεναχωρήθηκα, τώρα έχω θυμώσει πολύ», είπε και πρόσθεσε πως «ούτε για αστείο δεν κλώτσησα τη Ζέτα Δούκα».

Σε σχέση με τις νομικές διαδικασίες που έχει εκκινήσει είπε πως ακόμα και αν η ηθοποιός ανασκευάσει και ζητήσει συγνώμη, δεν πρόκειται να αποσύρει την αγωγή και τη μήνυση εναντίον της.

«Καταρχάς δεν κατάλαβα τι έγινε την περίοδο των συμβάντων μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου» είπε ο Γ. Κιμούλης και αφού είπε πως «η παράσταση κράτησε μέχρι το Πάσχα», υποστήριξε ότι «υπάρχουν και φωτογραφίες από την κοπή της πίτας ένα μήνα μετά, όπου είμαστε όλοι μια χαρά».

Επιπροσθέτως αναφορικά με την παράσταση στην οποία συνεργάστηκε με τη Ζέτα Δούκα, σημείωσε ότι κανένας από τους ηθοποιούς δεν ήταν νέος ώστε να φοβάται «μην του καταστρέψει την καριέρα ο κακός θιασάρχης».

Ακολούθως προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό κάνοντας λόγο για «υποτιθέμενη εργατική διαφωνία», η οποία όπως είπε, λύνεται όταν κάποιος πάει στον εργοδότη και πει «ο τάδε μου φέρεται άσχημα και σε παρακαλώ πολύ αν δεν σταματήσει θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας». «Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε» ισχυρίστηκε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης υπογράμμισε ότι «αυτό είναι προσωπικό. Αφορά εμένα, εκείνη και την πράξη της».

«Είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου»

Εν συνεχεία ο Γ. Κιμούλης συνέδεσε την καταγγελία της Ζέτας Δούκα, με εκείνη για τον βιασμό της Ολυμπιονίκους της ιστιοπλοΐας, Σοφίας Μπεκατώρου, λέγοντας πως «θεωρώ απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η πολύ σωστή κίνηση και πράξη της κ. Μπεκατώρου και να έρχεται όποιος είναι θυμωμένος να περιγράφει μετά από 13 χρόνια ένα γεγονός να υπερβάλει, να προσθέτει για ψευδή γεγονότα τα οποία στο μέλλον θα τα πάρει πίσω», ανέφερε ο ηθοποιός.

«Το να προσπαθεί κανείς αναφερόμενος μάλιστα στο ότι τώρα που η κ. Μπεκατώρου μίλησε ας μιλήσουμε όλοι, είναι αδιανόητο», ανέφερε ο ηθοποιός και συμπλήρωσε, «φαντάζεστε ο καθένας να βγει σε 13 χρόνια και να πει με κοίταξε στραβά ο τάδε», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο το σημείο στο οποίο κορυφώθηκε η προκλητικότητα του ηθοποιού, ήταν εκείνο που αναφέρθηκε σε «μόδα» καταγγελιών όπως εκείνη της Σοφίας Μπεκατώρου. «Είναι της μόδας τώρα οι καταγγελίες και το να συμπεριφερόμαστε κι εμείς σαν την κ. Μπεκατώρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Κιμούλης, εκτιμώντας ωστόσο ότι «υποτιμάται. σχεδόν κινείται σε επίπεδο ιεροσυλίας, το να χρησιμοποιείται η πράξη της κ. Μπεκατώρου, το να αναφερόμαστε στο εκπληκτικό κίνημα του #metoo και να χρησιμοποιεί ο καθένας – που μπορεί να έχει προσωπικές συγκρούσεις ή αντιπαλότητες με κάποιον – να τον χρησιμοποιεί για να τον υποτιμήσει, δυσφημίσει, συκοφαντήσει».

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «με τη δική μου αγωγή και τη δική μου μήνυση καμία εκ των γυναικών δεν πρέπει να σταματήσει να καταγγέλλει αντίστοιχες περιπτώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θάρρος που βρήκε η πρωταθλήτρια Σοφία Μπεκατώρου να καταγγείλει την κακοποίησή της, βρήκαν και άλλες γυναίκες από τον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο, με τις καταγγελίες να είναι συνεχείς και να έχουν προκαλέσει τριγμούς.