Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής επικαλούμενο κορυφαίο αξιωματικό της Αστυνομίας, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε τελικό στάδιο υλοποίησης για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV – Unmmaned Aerial Vehicle).

 
Αυτό φέρεται, κατά το δημοσίευμα, να επιβεβαιώνει πηγή της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν έχουν υπάρξει οριστικές αποφάσεις σχετικά με τον αριθμό και τον ακριβή τύπο των αεροσκαφών που θα επιλεγούν.

 

 

Συζητήσεις με Ισραηλινούς
 

Επίσης, όπως σημειώνει, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Δημόσιας Τάξης βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με ισραηλινών συμφερόντων εταιρείες που εξειδικεύονται στην κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
 
Πρόθεση των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να χρησιμοποιήσουν τα εν λόγω αεροπλάνα για τον έλεγχο των συνόρων, αλλά και σε επιχειρήσεις μέσα στον αστικό ιστό.
 
Τα σχέδια για αγορά drones, όπως προσθέτει η εφημερίδα, υπάρχουν μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του κινήματος των Αγανακτισμένων και σημειώνει ότι το περασμένο καλοκαίρι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε έρθει σε συνεννόηση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να παραχωρηθεί στην ΕΛ.ΑΣ. μη επανδρωμένο αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση σύλληψης των Αλβανών δραπετών της φυλακής Τρικάλων.