Ένα εξαιρετικά βίαιο περιστατικό έλαβε χώρα στο σταθμό μετρό της Ομόνοιας, ανάμεσα σε έναν σταθμάρχη και δύο νεαρούς. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ο υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ, πλησίασε τους δύο νεαρούς και στον έναν είπε να βάλει τη μάσκα του, ενώ στον άλλο να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Εν συνεχεία και οι τρεις αποβιβάστηκαν στο σταθμό της Ομόνοιας, με τους δύο νεαρούς να ακολουθούν τον υπάλληλο στην αποβάθρα και αφού του επιτέθηκαν φραστικά το όλο περιστατικό εκτυλίχθηκε σε άγριο ξυλοδαρμό, αφού οι νεαροί άρχισαν να τον γρονθοκοπούν και να τον κλωτσούν σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Αποτέλεσμα ήταν ο υπάλληλος να φέρει αρκετά τραύματα και να μεταφερθεί σε χώρο του σταθμού και έπειτα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, η οποία κάνει λόγο για «αρνητές μάσκας», αναφέρει το περιστατικό και «καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση» και προσθέτει πως η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει τους δράστες, με τη ΣΤΑΣΥ να σημειώνει ότι «θα συμβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις».

Τέλος η ΣΤΑΣΥ ανακοινώνει ότι «θα συνδράμει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων της», ενώ παράλληλα υπογραμμίζει πως προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες «ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού που απαιτείται να έχουν κατά τη διάρκεια της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής σε αυτά».