Στον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, προχώρησαν συμβολικά με τα τρακτέρ τους για μία ώρα, το απόγευμα του Σαββάτου, αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας..


Σε δηλώσεις τους στο ΑΜΠΕ, μέλη της συντονιστικής επιτροπής τονίζουν ότι οι αγρότες τηςπεριοχής είναι διατεθειμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοοιήσεις τους και πέρα από το κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων. «Εάν δεν μας αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα στην κυβέρνηση, έχουμε και άλλα σχέδια για να σκληρύνουμε τη στάση μας», λένε χαρακτηριστικά.
 
Η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε συνάντηση – με έγγραφο αίτημα και στο γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη – με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας, βάζοντας τον άξονα της συζήτησης σε τρία σημεία που είναι τ κόστος παραγωγής, το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
 
Υπενθυμίζεται ότι Κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, παραμένει κλειστή στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ, κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, από τις 30 Ιανουαρίου, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου – Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης – Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης. Συνεχίζεται επίσης ο επ΄αόριστον αποκλεισμός της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, στα Πράσινα Φανάρια, στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία.