Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο του ο Ai Weiwei φυλακίστηκε για 11 εβδομάδες τον Απρίλιο του 2011. Λίγα χρόνια πριν ξυλοκοπήθηκε για την αντίδραση του στη στάση της κυβέρνησης μετά το σεισμό του 2008 στην επαρχία Σετσουάν. Τα θύματα του σεισμού ξεπέρασαν τις 100.000 και χιλιάδες από αυτά ήταν παιδιά. Δεκάδες σχολεία γκρεμίστηκαν ενώ τα διπλανά τους κτίρια έμειναν ανέπαφα από τον εγκέλαδο και ο Ai Weiwei  μίλησε με τη δουλειά του γι’ αυτό, ζητώντας από την κυβέρνηση ν’ αναλάβει τις ευθύνες της.

Ο Ai Weiwei είναι φωτογράφος, αρχιτέκτονας, ζωγράφος, γλύπτης, ειδικός στους ημιπολύτιμους λίθους, σχεδιαστής ρούχων και όχι επειδή έτσι δηλώνει. Τα έργα του ασκούν τεράστια επιρροή στην παγκόσμια κοινότητα και τον έχουν καθιερώσει ως έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες του κόσμου. Το σπίτι του παρακολουθείται με κάμερες και πολύ συχνά και ο ίδιος.    

Το ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνει την ιστορία της κομμουνιστικής Κίνας των τελευταίων δεκαετιών μέσα από την καλλιτεχνική πορεία του Ai Weiwei και του πατέρα του και αποκαλύπτει πώς ο τολμηρός καλλιτέχνης συνεχίζει να πολεμά για την ελευθερία της έκφρασης κάτω από τη σκιά της απολυταρχικής κυβέρνησης της Κίνας. Εκτός από τον ίδιο, κριτικοί τέχνης και δημοσιογράφοι μιλούν για την ξεχωριστή αυτή προσωπικότητα και αναλύουν το έργο του.