Σύμφωνα με το Reuters, 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά σε εκλογικό κέντρο στην πόλη Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν. Σημειώνεται ότι στη χώρα διεξάγονται βουλευτικές εκλογές, ενώ την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος».
 
Νωρίτερα την Τετάρτη ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν στην περιοχή Χουζντάρ της ίδιας επαρχίας όταν άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα σε άλλο εκλογικό κέντρο. Περίπου 371.000 στρατιώτες έχουν τοποθετηθεί για την προστασία και την ορθή λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας.
 
Η αναμέτρηση διεξάγεται έπειτα από μια εξαιρετικά τεταμένη προεκλογική εκστρατεία, που αμαυρώθηκε από αιματηρές επιθέσεις και καταγγελίες για παρεμβάσεις του στρατού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Οι εκλογείς καλούνται να αναδείξουν 272 μέλη του κοινοβουλίου με πενταετή θητεία, ενώ η μάχη αναμένεται να διεξαχθεί ανάμεσα στον άλλοτε παίκτη του κρίκετ Ιμράν Χαν και το κόμμα του φυλακισμένου πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.
 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν 106 εκατομμύρια από το σύνολο των 207 εκατομμυρίων Πακιστανών. Επιπλέον, το Reuters υποστηρίζει ότι η σημερινή εκλογική αναμέτρηση είναι μόλις η δεύτερη δημοκρατική μετάβαση της εξουσίας από τη μία κυβέρνηση στην άλλη σε μια χώρα όπου έχουν σημειωθεί πολλά πραξικοπήματα του στρατού και πολιτικές δολοφονίες.