Μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», ο Δ. Βίτσας δήλωσε πως σχετικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να απαιτήσει αντισταθμιστικά οφέλη, αλλά θα ζητήσει τα αντισταθμιστικά που θα διευκολύνουν την εκτέλεση του προγράμματος.

«Επειδή τα αντισταθμιστικά έχουν συνδεθεί με τη λογική ότι υπάρχουν μίζες που δίνονταν όλα αυτά τα χρόνια, εμείς δε θα αναζητήσαμε αντισταθμιστικά ούτε θα απαιτήσουμε, πέραν εκείνων που θα διευκολύνουν την εκτέλεση του ίδιου του προγράμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σκάνδαλα που έχουν γίνει κατά καιρούς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δήλωσε πως έχουν σταλεί στον εισαγγελέα 17 περιπτώσεις που ενδέχεται να έχουν και ποινικό χαρακτήρα. «Σαν υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουμε στείλει στον εισαγγελέα 17 περιπτώσεις συμβάσεων, διαφόρων περιόδων, όχι μόνο όταν ήταν υπουργός Άμυνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Η Δικαιοσύνη έχει την ευθύνη να δει ποιες από αυτές τις υποθέσεις έχουν και ποινικό χαρακτήρα. Εμείς δεν στέλνουμε φακέλους για πρώην υπουργούς, στέλνουμε υποθέσεις, τις οποίες από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη οφείλει να ελέγξει καταρχήν αν υπάρχει ζήτημα και δεύτερον το επίπεδο εμπλοκής και ποιων προσώπων και σε ποιο επίπεδο ιεραρχίας».

Κατακρίνει την υπόθεση Siemens

Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens και στα σκάνδαλα που υπάρχουν γύρω από αυτή, τόνισε πως υπάρχει πολιτικό και ηθικό θέμα και δήλωσε ότι ο συμβιβασμός με την εταιρία είναι απαράδεκτος, χωρίς πάντως να δίνει συγκεκριμένη κατεύθυνση για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να κινηθεί με πιο δραστικό τρόπο.

«Υπάρχει πολιτικό και ηθικό θέμα, με την έννοια ότι είναι ξεκάθαρο και από τις αποφάσεις των γερμανικών και άλλων δικαστηρίων ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έκανε δουλειές στην Ελλάδα, με κεντρικό στοιχείο τη δωροδοκία. Αυτό είχε οδηγήσει κατά την περίοδο που ήταν άλλοι υπουργοί Οικονομικών σε έναν συμβιβασμό, που εμείς θεωρούσαμε ότι ήταν συμβιβασμός απαράδεκτος, άρα πολιτικά και ηθικά θα παραμένει ένα εκκρεμές ζήτημα, της πολιτικής αντιπαράθεσης. Από άποψη δικαστική η ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη».