Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, υποστήριξε πως η συμφωνία θα μπορέσει να επιτευχθεί σε περίπτωση που υπάρξουν συμβιβασμοί. Όπως ανέφερε οι εταίροι έχουν την πρόθεση να υποστηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση, σε περίπτωση που δουν πως γίνεται προσπάθεια για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και διαφθοράς»

«Οι εταίροι μας έχουν πει ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που αφορούν την ελληνική οικονομία και κοινωνία τα οποία δεν αντιμετώπισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως εκείνα της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής, της δημόσιας διοίκησης και της διαφθοράς και ήρθε η στιγμή να δείξουν και εκείνοι ότι έχουν τη βούληση να μας υποστηρίξουν και ότι μπορούμε και εμείς να τους εμπιστευτούμε ως προς την πρόθεσή τους να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτά τα θέματα».

«Χρειαζόμαστε ευελιξία για τα εργασιακά»

Αναφερόμενος στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η κυβέρνηση, όπως πχ τα εργασιακά, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι «οι εταίροι πρέπει να μας διαθέσουν την ευελιξία (την οποία, σημειωτέον, και οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί) για θέματα στα οποία πρέπει να υπάρχει μία άλλη λογική, όπως τα εργασιακά που προαναφέρατε. Οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν την αγορά εργασίας, η μεταρρύθμιση που προτείνουμε για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις πηγάζει από μία διαφορετική λογική, η οποία, σημειωτέον, δεν είναι καθόλου άγνωστη στην ευρωπαϊκή οικογένεια των θεσμών. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ισχύουν σε χώρες, όπως η Γερμανία Ολλανδία και η Αυστρία και τόσες άλλες χώρες».