Σύμφωνα με το documentonews.gr, η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ζητά την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ, κατά την χρονική περίοδο του 2011-2012, με σκοπό να τον καλέσει ως ύποπτο για ανωμοτί εξηγήσεις, για την διάπραξη κακουργηματικής δωροδοκίας.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανοικτή παραμένει η έρευνα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά , τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Μάριο Σαλμά, ενώ την Τρίτη αναμένονται οι κλήσεις περί των 20 με 30 μη πολιτικών προσώπων για δωροδοκία και πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρονται να προέρχονται από εισαγγελικές πηγές, πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν σε επιτροπές, καθώς και στελέχη διαφημιστικής εταιρείας, για την οποία αναφέρεται πως λειτουργούσε ως «πλυντήριο».
 
Παράλληλα, στο αρχείο τίθενται οι υποθέσεις που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη.
 

Λοβέρδος: Πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών

 
Την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, όπως ήταν φυσικό, πυροδότησε το αίτημα για άρση της ασυλίας του, με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ να χαρακτηρίζει την υπόθεση «πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών». Ο ίδιος δηλώνει ως «ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός από το 1989», ενώ τόνισε πως θα προχωρήσει σε υποβολή μηνύσεων.
 
Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:
 

«Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: Πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.
 
Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει.
 
Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα».