Αιτήματα από τις ελληνικές δικαστικές αρχές για αποστολή στοιχείων των Panama Papers

Αιτήματα δικαστικής συνδρομής στον Παναμά αποστέλλουν εντός των προσεχών ημερών οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, για πολλούς από τους αναφερόμενους στα ελληνικού ενδιαφέροντος Panama Papers που δημοσιοποιήθηκαν αργά χθες το βράδυ με την ευθύνη του Διεθνούς Κονσόρτσιουμ Ερευνητών Δημοσιογράφων, ICIJ
|

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές ζητούν να τους αποσταλούν πλήρη στοιχεία για τις υπεράκτιες εταιρείες, τους εκπροσώπους και τους δικαιούχους τους, που βρίσκονται στις λίστες ελληνικού ενδιαφέροντος. Μερικά από τα ελληνικά ονόματα που έχουν διαρρεύσει, μπορείτε να βρείτε εδώ. Η λίστα συνεχώς εμπλουτίζεται.

Ήδη οι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν διατάξει εξονυχιστικούς ελέγχους σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους Ελλήνων πολιτών που διέθεταν υπεράκτιες εταιρείες ή ιδρύματα μέσω της δικηγορικής εταιρείας Mossak Fonseca.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δημοσιοποίηση των ελληνικού ενδιαφέροντος «Αρχείων του Παναμά» οι οικονομικοί εισαγγελείς, με βάση όσα στοιχεία έχουν ήδη στα χέρια τους από άλλες έρευνες η πηγές, θα αποστείλουν, πλην του βασικού αιτήματος δικαστικής συνδρομής, και άλλα εξειδικευμένα αιτήματα στις αρχές του Παναμά για συγκεκριμένα πρόσωπα η εταιρείες που αναφέρονται στη λίστα των Panama Papers.

Με εντολή του επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου ήδη έχουν υποβληθεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής για άνοιγμα λογαριασμών και παροχή όλων των στοιχείων, για εταιρείες και φυσικά πρόσωπα και σε άλλες χώρες με ιδιαίτερη έμφαση την Κύπρο.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις