Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ήταν αυτός που κατέθεσε το αίτημα, τονίζοντας ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να διαδηλώσει εναντίον του νομοσχεδίου και δεν θα μπορεί να το πράξει λόγω των διαφαινόμενων νέων μέτρων για την Αττική.

Για «ζήτημα δημοκρατίας» έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρά την εμφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί τα κλειστά Λύκεια και Πανεπιστήμια ώστε να νομοθετήσει σαρωτικές αλλαγές. «Αλίμονο αν η πρόταση σας είναι να κλειδώσουμε τη Βουλή. Θα ήταν η μεγαλύτερη απειλή κατά της δημοκρατίας. Το γεγονός ότι ο διάλογος συνεχίζεται είναι απόδειξη της δύναμης της δημοκρατίας μας» υποστήριξε. «Η δημοκρατία στάθηκε όρθια και μέσα στην πανδημία. Είναι υποκριτικό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ζητά διακοπή Βουλής να μιλά για συγκρούσεις και πόλεμο στα πεζοδρόμια. Από τη μία λέτε να σταματήσει η Βουλή και από την άλλη να καλείτε σε πόλεμο στα πεζοδρόμια» ανέφερε οεκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

«Αυτό που κάνει αποτελεί πρόκληση. Είναι ανήθικο. Ένα χρόνο κλειστά τα πανεπιστήμια. Οι μαθητές και γενικά η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι σε κατάσταση πρωτόγνωρη. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, έρχεστε και ανατρέπετε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Εμείς δεν είπαμε να σταματήσει η Βουλή αλλά τέτοια νομοσχέδια δεν μπορούν να συζητούνται αυτή τη στιγμή» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Έντονη αντίδραση στη συνέχιση της συζήτησης εξέφρασε και ο Κλέων Γρηγοριάδης, από την πλευρά του ΜέΡΑ25, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 κατέθεσε κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης, σειρά ενστάσεων αντισυνταγματικότητας που καταλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο των ρυθμίσεων του εν λόγου σχεδίου νόμου.

Σημειώνεται πως υπέρ της συνέχισης της διαδικασίας τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτας. Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Κ. Σκανδαλίδης πρότεινε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ωστόσο σε θεσμικό επίπεδο η λειτουργία της Βουλής πρέπει να συνεχιστεί.