Η έκρυθμη κατάσταση στη Μυτιλήνη συνεχίστηκε χθες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με αστυνομικούς και ακροδεξιούς να αναλαμβάνουν δράση ενάντια στους πρόσφυγες που διαδήλωσαν ενάντια στο κολαστήριο της Μόριας αλλά και για τον εγκλωβισμό τους στο νησί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται stonisi.gr, το απόγευμα της Τρίτης ακραία στοιχεία έκαναν επίδειξη δύναμης από την πόλη ως το χωριό της Μόριας, παρακάμπτοντας την παρουσία της Αστυνομίας, αν όχι με την ανοχή της, έδωσαν ραντεβού στην άνω είσοδο του χωριού, όπου έχει τοποθετηθεί διμοιρία ΜΑΤ, κατόπιν αιτήματος των κατοίκων. Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν φαίνονταν από χτες: «Αναλαμβάνουμε εμείς»!

Όπως κατήγγειλαν στο «Ν» επώνυμα, κάτοικοι της Μόριας «μπούκαραν» στο χωριό την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση κατοίκων στην αίθουσα της κοινότητας και φέρονται να έσπασαν ένα αυτοκίνητο ΜΚΟ, και να πέταξαν ντομάτες κατά ντόπιων που δεν συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

φωτογραφία από stonisi.gr

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το απόγευμα ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό στα στενά του χωριού, έχοντας κινούμενους στόχους, όπως είχαν προαναγγείλει, πρόσφυγες και μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας άλλοι της ίδιας ομάδας ακραίων στοιχείων φέρονται να μετέβησαν σε στάση στο κέντρο της Μυτιλήνης και να τραμπούκισαν πρόσφυγες.

Διαβάστε το άρθρο του Κωνσταντίνου Πουλή που βρέθηκε στη Μόρια πριν λίγες ημέρες:

Μια διαδήλωση ενάντια στην κοινοτοπία της φρίκης