«Βρίσκονταν σε εξέλιξη 70 διαδικασίες, αλλά σήμερα αυτές οι οικογένειες πήραν πίσω τα σπίτια τους. Κανένας δεν θα πεταχτεί στον δρόμο», δήλωσε η δήμαρχος της Μαδρίτης.

Οι αποφάσεις έξωσης συνδέονταν με τη συμφωνία του EMVS, του οργανισμού εργατικής κατοικίας του δήμου της Μαδρίτης, να πουλήσει πέντε πολυκατοικίες της εργατικής εστίας στην ισπανική εταιρεία ακινήτων Renta Corporacion έναντι περίπου 21 εκατ. ευρώ.εργατικές κατοικίες

Η συμφωνία απέτυχε, αλλά οι ένοικοι ανέφεραν ότι τους ζητήθηκε από τον EMVS να υπογράψουν νέα συμβόλαια, που όριζαν ότι σε περίπτωση πώλησης θα όφειλαν να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, ώστε τα ακίνητα να γίνουν ελκυστικότερα στις επενδυτικές εταιρείες.

Το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «ο EMVS θα σταματήσει να πιέζει τις 220 οικογένειες που ζουν σε πέντε τετράγωνα που τους ανήκουν στο κέντρο (της πόλης) να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους και θα διακόψει τις διαδικασίες έξωσης για τα 70 σπίτια».

Η Καρμένα, που υποστηρίζεται από το κόμμα των Ποδέμος, εξελέγη δήμαρχος της Μαδρίτης τον Ιούνιο, βάζοντας τέλος στην παντοκρατορία του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο εξέλεγε δήμαρχο στην πρωτεύουσα της Ισπανίας εδώ και 24 χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ