Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΕΒ, ορισμένες επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να πραγματοποιούν μέρος των συναλλαγών τους με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ όσες εταιρείες αποδίδουν ηλεκτρονικά και άμεσα το ΦΠΑ θα τους δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις, μέσω της μείωσης των συντελεστών.

Σχετικά με τα φυσικά πρόσωπα, προανήγγειλε τη θέσπιση ηλικιακών ορίων αλλά και την παροχή κινήτρων για τη χρήση πλαστικού χρήματος, όπως οι κληρώσεις δώρων για αγορές ανά 1.000 ή 2.000 ευρώ.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση, είναι η λειτουργία «ψηφιακής» εφορίας, η οποία από το 2016 θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Σκοπός της νέας υπηρεσίας είναι η ελαχιστοποίηση της επαφής των φορολογούμενων με το δημόσιο.

ΣΕΒ: Κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς σοβαρές επιχειρήσεις

Από την πλευρά του ΣΕΒ, ο πρόεδρος Θοδωρής Φέσσας ζήτησε τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, την άρση των κινήτρων και τη θεσμοθέτηση ενός ανταγωνιστικού φορολογικού περιβάλλοντος, με στόχο την προσέλκυση των επενδύσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ πρότεινε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις νέες επενδύσεις και τη δημιουργία φορέα για τη συγκέντρωση κονδυλίων για επενδυτικές ενισχύσεις. «Αρκετές επιχειρήσεις έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και όσες σκέφτονταν να επενδύσουν έχουν παγώσει τα σχέδιά τους. Κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς σοβαρές επιχειρήσεις, χωρίς έσοδα για το κράτος και χωρίς πραγματική οικονομία» προειδοποίησε καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ.