Mε το τέλος του Οκτώβρη, ολοκληρώνεται και ένας χρόνος ζωής για την πρωτοβουλία Soul Definition, το πρώτο Online Video Club με ντοκιμαντέρ στα ελληνικά. Με 45 διακεκριμένες παραγωγές και με μικρή αλλά ενθουσιώδη ανταπόκριση από μια κοινωνία βυθισμένη στην πραγματικότητα της κρίσης, το SD συνεχίζει να ελπίζει και να διεκδικεί την ολοκλήρωση του οράματος. Ότι δηλαδή, η κοινωνία μας αξίζει θεάματα που δεν περιορίζονται στις διαφημίσεις της βιομηχανίας των όπλων, της παθητικότητας και του σεξ, ότι μας αξίζει κάτι περισσότερο από το νέο τρίπτυχο, TV/Πειρατεία/Netflix.

Η κύρια προτεραιότητα του SD είναι το μοίρασμα διακεκριμένων ταινιών, γραμμένων στην αληθινή ζωή, που έχουν να πουν κάτι θετικό στην κοινωνία. Για να το πετύχει αυτό, αρχικά εξασφαλίζει, νόμιμα και ηθικά, τα δικαιώματα χρήσης των ταινιών, σαν μια πρώτη κίνηση αναγνώρισης προς τους δημιουργούς. Στην συνέχεια, αφού επιμεληθεί τους αγγλικούς υποτίτλους και παράγει τους ελληνικούς, απευθύνεται πλέον στην μερίδα εκείνη της κοινωνίας που συμμερίζεται το ίδιο όραμα, και ζητά με τη συμβολική αυτή συμμετοχή των 4€ το μήνα να το κάνουμε βιώσιμο.

Ιδιαίτερα για εκείνους κι εκείνες που συμμερίστηκαν το όραμα του TPP και πέρασαν ήδη από το “δεν πληρώνω” στο “για τί πληρώνω”, κάνει ένα βήμα ακόμη και σας καλεί να γραφτείτε με έκπτωση, καταβάλοντας 3€ ως μηνιαία συνδρομή, που θα παραμείνει τόσο για όσο χρόνο επιλέξετε να μείνετε εγγεγραμμένοι. 

Αυτό είναι δυνατό με χρήση του κωδικού SDonTPP ως promo code κατά την εγγραφή

Η επιλογή αυτής της εβδομάδας είναι το “Allende mi abuelo Allende“, σε σκηνοθεσία της εγγονής του προέδρου της Χιλής, Marcia.

44 χρόνια έχουν περάσει από όταν η χούντα του Pinochet ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο Salvador Allende. Ο θάνατός του και τα χρόνια της δικτατορίας που ακολούθησαν έχουν αφήσει βαθιές πληγές τόσο στη χώρα όσο και στον στενό οικογενειακό κύκλο του προέδρου.

Στο “Allende mi abuelo Allende” η εγγονή του, Marcia Tambutti Allende, αναζητά στοιχεία της ταυτότητας του προέδρου ως ανθρώπου. Σε μια προσπάθεια να αναβιώσει την ιστορία του, καταγράφει τις καθημερινές συζητήσεις με την οικογένεια, ανακαλύπτοντας γρήγορα πως δεν θα της μιλήσουν εύκολα για τον “Εl Chicho”, όπως ήταν γνωστός στην οικογένειά του. Οι μνήμες έχουν θαφτεί βαθιά και η αναμόχλευσή τους φέρνει πάλι στην επιφάνεια στενάχωρα συναισθήματα.

Στο πέρασμα του χρόνου πάντως, η ηλικιωμένη πια σύζυγος του προέδρου εξοικειώνεται με τις προθέσεις της εγγονής της, που είναι αδιαπραγμάτευτα αποφασισμένη να διερευνήσει τη ζωή του παππού της. Τελικά θα μοιραστεί μαζί της και μαζί μας αρκετά σχετικά με το γάμο τους, την προσωπική ζωή του προέδρου και τον ρόλο που έπαιξε στο πλευρό του.

Άλλα μέλη της οικογένειας, κάποια που τον έζησαν και άλλα που δεν είχαν καν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν, έχουν να προσθέσουν τη δική τους εμπειρία και οπτική. Με την Marcia να ψάχει για φωτογραφίες και videos που δεν είχαν δει μέχρι πρότινος το φως της δημοσιότητας, μας δίνεται τελικά η ευκαιρία να μάθουμε αρκετά σχετικά με την προσωπική ζωή και το χαρακτήρα του προέδρου. Σε ένα τέτοιο αφιέρωμα, δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει το συναίσθημα, όπως και οι αναφορές στις πολιτικές προκλήσεις που αντιμετώπισε η οικογένεια όλη αυτή την περίοδο των  40 και πλέον ετών.

περισσότερα στο: https://souldefinition.net/
email επικοινωνίας: [email protected]