Με αφορμή τη δίκη του Κώστα Πελετίδη και του Χρήστου Κόρδα για την ανάπλαση του Νοτίου Πάρκου της Πάτρας, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί τους πολίτες να τους συμπαρασταθούν, επισημαίνοντας πως η Δημοτική Αρχή δικάζεται «γιατί διαμόρφωσε, χωρίς κανένα κόστος για το λαό της Πάτρας, ένα μεγάλο πάρκο που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής, που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε τους διάφορους μηχανισμούς και υπηρεσίες του κράτους που στέλνουν για μια ακόμη φορά τη Δημοτική Αρχή στα Δικαστήρια γιατί διέπραξε ένα “κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου”, όπως λένε. Το “έγκλημα” ήταν ότι μετέτρεψε ένα σκουπιδότοπο στη νότια πλευρά της Πάτρας σε όαση πρασίνου περιπάτου, αθλητισμού και πολιτισμού. “Παρανόμησε”, γιατί διαμόρφωσε, χωρίς κανένα κόστος για το λαό της Πάτρας, ένα μεγάλο πάρκο που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής, που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους.

Καλούμε πλατιά την εργατική τάξη της πόλης μας, τα σωματεία να υπερασπιστούν τη δημιουργία και ύπαρξη του Νότιου Πάρκου, να σταθούν στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής που όχι απλά δεν “παρανόμησε”, αλλά έκανε το σωστό, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες του πατραϊκού λαού και των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, να στηρίξουν έμπρακτα και να υπερασπιστούν με τη μαζική, αγωνιστική παρουσία τους στα Δικαστήρια την 1η Απρίλη, το δικαίωμά τους στην ξεκούραση και αναψυχή σε χώρους πρασίνου και πάρκα. Όλοι και όλες την Δευτέρα 1η Απρίλη, 9 π.μ. έξω από τα Δικαστήρια. Το Νότιο Πάρκο ανήκει στον πατραϊκό λαό».

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πάτρας καλεί «όλους τους εργαζόμενους του Δήμου να σταθούν στο πλευρό του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και να αντισταθούν στα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης του θαλάσσιου μετώπου μας». Στο πλαίσιο αυτό, κηρύσσει στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11:30 το πρωί και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο και στην πορεία μέχρι τα δικαστήρια.

Στη συγκέντρωση καλεί επίσης, το Σωματείο Οδηγών – Χειριστών του Δήμου Πάτρας, το οποίο έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 «για να συμπαρασταθούμε στον Δήμαρχο και να υπερασπιστούμε το έργο που κατασκευάσαμε», καθώς και ο Σύλλογος Προσωπικού της ΔΕΥΑΠ.

Επίσης, το Σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και λοιπών Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου, κηρύσσει στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11:30 το πρωί. και καλεί «τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους καθώς και τον Πατραϊκό λαό να περιφρουρήσουμε μαζικά το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Νότιου Πάρκου! Στεκόμαστε στο πλευρό του Δημάρχου με αγωνιστική παρουσία στα δικαστήρια την 1η του Απρίλη, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη!». Το Σωματείο Προσωπικού Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση και κηρύσσει στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 8 έως τις 11 το πρωί.