Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την ανάρτηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού, ο οποίος σύγκρινε τους νεκρούς της πανδημίας με δημοσκοπήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι δύο γραφήματα, το ένα με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη ραγδαία άνοδο των νεκρών από Covid-19 και το άλλο με την πορεία των κομμάτων στις δημοσκοπήσεις, παρουσίασε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός σε μία «έμπνευση» να εξηγήσει την έντονη κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σύγκριση νεκρών με δημοσκοπήσεις από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Σε απάντηση της η ΝΔ σχολίασε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του ενοχλήθηκαν που ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, κατέδειξε ότι με την γελοία δημιουργική στατιστική τους, αντιστρέφουν την πραγματικότητα παίζοντας με νεκρούς».

H ΝΔ σημειώνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν τους ενόχλησε η αθλιότητα της εργαλειοποίησης θανάτων μέσω Syriza statistics αλλά τους ενόχλησε η αποκάλυψη.

«Κάποτε έστηναν fake συντονιστικά για να αποκρύψουν νεκρούς, σήμερα δημιουργούν fake statistics για να τους πολλαπλασιάσουν, στοχοποιώντας σταθερά όποιον τους ξεμπροστιάζει. Θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτή τους την αθλιότητα και να ζητήσουν συγγνώμη, πρωτίστως από τις οικογένειες των θυμάτων».

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι «επισυνάπτει το διάγραμμα των Syriza statistics που παρουσίασε στη τελευταία συνέντευξη τύπου του ο κ. Τσίπρας και το διάγραμμα του ECDC για τις ίδιες χώρες και την ίδια περίοδο».

Νωρίτερα, η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση της ζήτησε την αποπομπή του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανο, τονίζοντας ότι «ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που δεν ντράπηκε να συγκρίνει ανθρώπινες απώλειες με δημοσκοπήσεις, παραμένει ακόμα στη θέση του; Η ευθύνη της συγκεκριμένης χυδαιότητας βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη».