«Άλλο το κόμμα και άλλο ο δήμος» επιμένει ο Μπακογιάννης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία, επανέλαβε ότι η κομματική ταυτότητα δεν παίζει ρόλο για τα όσα αποφασίζει ο εκάστοτε δήμαρχος, λέγοντας χαρακτηριστικά «άλλο το κόμμα και άλλο ο Δήμος, αυτά πρέπει να ξεχωρίζουν, διότι στην Αυτοδιοίκηση κρίνεσαι από άμεσα πράγματα». Υποστήριξε ότι δεν βλέπει σαν σκαλοπάτι για την πολιτική του καριέρα τη θέση του δημάρχου και τόνισε πως ο απεργός πείνας, Δημήτρης Κουφοντίνας, «δεν μπορεί να εκβιάζει 10 εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες».
George Vitsaras / SOOC
|

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Ant1, ο υποψήφιος της ΝΔ για τον δήμο Αθήνας, δήλωσε πως «η Αυτοδιοίκηση έχει να κάνει με την καθημερινότητα των ανθρώπων, με πραγματικά προβλήματα» και δεν μπορεί να συνδέεται με τον «κομματικό μανδύα» του κάθε υποψηφίου. «Άλλο το κόμμα και άλλο ο Δήμος, αυτά πρέπει να ξεχωρίζουν, διότι στην Αυτοδιοίκηση κρίνεσαι από άμεσα πράγματα».

Ερωτηθείς για το αν η θέση του δημάρχου Αθήνας θα αποτελέσει σκαλοπάτι για την πολιτική του καριέρα, ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν μπορεί να ισχύσει σε καμία περίπτωση καθώς η Αθήνα είναι «η πόλη των πόλεων» και δεν υπάρχει μεγαλύτερη για κάποιον από το να υπηρετεί την πόλη ειδικά αν είναι «ερωτευμένος με την Αυτοδιοίκηση». Πρόσθεσε πως δεν έχει κρίση μεγαλείου και δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά.

«Ο πόνος μου είναι ότι πάντα το πολιτικό σύστημα θέλει να βλέπει την Αυτοδιοίκηση ως “αποπαίδι”. Δεν είναι έτσι. Η Αθήνα είναι “η πόλη των πόλεων”. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να υπηρετείς τον Δήμο Αθηναίων, ειδικά εάν είσαι ένας άνθρωπος ερωτευμένος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως εγώ. Παίρνω την δουλειά μου στα σοβαρά, αλλά δεν παίρνω τον εαυτό μου στα σοβαρά, δεν έχω καμία κρίση μεγαλείου, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι».

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται σε απεργία πείνας λόγω της νέας άρνησης σε αίτημα του για άδεια από τις φυλακές Βόλου, ο Κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι δεν γίνεται ένας δολοφόνος να εκβιάζει 10 εκατομμύρια πολίτες. Στάθηκε στα συνθήματα στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στα Ιωάννινα, με αναφορές στην Ντόρα Μπακογιάννη και την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

«Με κάνει τρελό, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ, ενοχλεί όλον τον κόσμο. Όπως όταν ο Κουφοντίνας έκανε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και έκανε τουρισμό στα σημεία που ο ίδιος δολοφονούσε, πάρα πολύς κόσμος εξοργίστηκε. Όσο κάποιοι κι αν θέλουν να βάζουν ένα πολιτικό ή ιδεοληπτικό πρόσημο, η ουσία δεν αλλάζει. Είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος, έχει στο ενεργητικό του ένα σωρό ληστείες, βόμβες κλπ. ο οποίος σήμερα απειλεί την Δημοκρατία. Μια Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να εκβιάζει 10 εκατομμύρια ανθρώπους, 10 εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις