Αλλοδαπός γιατρός καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση από τον διευθυντή του

Ρατσιστική επίθεση καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Σύμφωνα με καταγγελία, επιμελητής - επικουρικός γαστρεντερολόγος, που εργάζεται στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», δέχτηκε φραστική επίθεση από το διευθυντή του, ο οποίος του φώναζε να φύγει από τη χώρα.
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
|
Η ΕΙΝΑΠ σε επιστολή της καλεί τις αρμόδιες αρχές να «πάρουν τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα τιμωρίας και αποτροπής τέτοιων φαινομένων».
 
«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τσακίσουν εν τη γενέσει τους τέτοιες συμπεριφορές. Τέτοιες συμπεριφορές να μην είναι αποδεκτές από πουθενά», τονίζει το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ.
 
Ο καταγγέλλων γιατρός αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία του ότι «ο συγκεκριμένος συνάδελφος έφτασε στο σημείο να με φτύσει, να με προπηλακίσει και με προκάλεσε επανειλημμένως και απειλητικά να βγω εκτός νοσοκομείου για να λύσουμε τις διαφορές μας».
 
Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για επικίνδυνες συμπεριφορές, καθώς τέτοιου είδους ρατσιστικές υποθέσεις δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για το κατά πόσο ο συγκεκριμένος «λειτουργός» που έδωσε όρκο στον Ιπποκράτη υπηρετεί με συνείδηση και χωρίς διακρίσεις τους αλλοδαπούς ασθενείς.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις