Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στα συνολικά 900 άτομα της μόνιμης αστυνομικής δύναμης που υπάρχει στο νησί της Λέσβου, προστίθενται την Πέμπτη ακόμα τουλάχιστον 200 άτομα, καθώς έγινε γνωστό πως στο νησί βρίσκονται ήδη έξι ακόμα διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, μαζί με τέσσερις ομάδες ΟΠΚΕ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μαζί τους μετέβη «εσπευσμένα» και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ αναμένεται να βρεθεί εκεί και κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, όταν η πρώτη πυρκαγιά έκαιγε ακόμα στη Μόρια, η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει την αποστολή τριών διμοιριών ΜΑΤ, ως μια πρώτη απάντηση της κυβέρνησης στα γεγονότα, με σκοπό την καταστολή τυχόν εντάσεων.

MAT η πρώτη απάντηση της κυβέρνησης για τη Μόρια

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως μόλις μία ημέρα πριν την πυρκαγιά, η Καθημερινή με εκτενές δημοσίευμά της διαφήμιζε την «πρώτη μεγάλη άσκηση» της ΕΛ.ΑΣ., με σενάριο, όπως ανέφερε, τη διαχείριση κινητοποίησης σωματείου 400 εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας. Το δημοσίευμα ουσιαστικά αναφερόταν στην τυπική εφαρμογή της νέας νομοθεσίας κατά των διαδηλώσεων, ωστόσο περιελάμβανε τη συμμετοχή διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ., ψυχολόγων και κοινωνιολόγων, ενώ κατέληγε πως «ασκήσεις προσομοίωσης θα γίνουν το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη και σε πόλεις της Περιφέρειας».