Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο γγ των Ειδικών Φρουρών δήλωσε πως ο Μ. Χρυσοχοϊδης «γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Γι’ αυτό και μπήκε πολύ δυναμικός. Φαίνεται ότι θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, εμείς τον ξέρουμε από το 1999 στην πρώτη του θητεία. Ήμασταν η πρώτη φρουρά στο σώμα και σαν σωματείο». Είπε χαρακτηριστικά πως «συνεργαστήκαμε όλες τις φορές που ήταν στο υπουργείο και αυτό που είδα σε όλο το διάστημα που ήταν υπουργός ήταν ότι καλούσε τη μαρίδα», τονίζοντας πως ο νέος υπουργός ΠΡΟΠΟ λάμβανε υπ’ όψιν όχι μόνο τις φωνές των ανωτέρων αξιωματικών αλλά και των απλών αστυνομικών, για τους οποίους όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έλεγε «θέλω να ακούσω τα παιδιά μου».

Σύμφωνα με τον Σ.  Μαυροειδάκο, διαφαίνεται η πολιτική βούληση για να γίνουν πράγματα στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, θέτοντας ως παράδειγμα την εκτίμηση του ότι η ομάδα ΔΕΛΤΑ θα ιδρυθεί άμεσα αλλά και ότι θα υπάρξει μέριμνα για τον εξοπλισμό της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών. «Πολιτική βούληση είναι αυτό που θα  δώσει εντολή ο Χρυσοχοίδης να γίνει, στην επόμενη φυσική ηγεσία» δήλωσε.

Όσον αφορά το θέμα της παραίτησης τού μέχρι πρότινος Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλου, την οποία και ζήτησε ο Μ. Χρυσοχοίδης, τόνισε πως «επρόκειτο για αναμενόμενη κίνηση αφού τα πεπραγμένα της προηγούμενης ηγεσίας έδειχναν τάση μη ενασχόλησης με την καθημερινότητα και κατ’ επέκταση τα πρακτικά προβλήματα που είχαν να λύσουν».

Αναφερόμενος  στο θέμα των Εξαρχείων, ο γγ Ειδικών Φρουρών διατύπωσε την άποψη πως το πρόβλημα δεν λύνεται από την μια μέρα στην άλλη και θέλει μεθοδικότητα. «Επιχειρησιακό σχέδιο υπάρχει ήδη και θα αποδειχθεί ότι είναι καλό», δήλωσε, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση οι αρχές πρέπει να προχωρήσουν με σταδιακή τακτική και σε καμία περίπτωση να μην μπουν «σαν οδοστρωτήρας στα Εξάρχεια».