«Αν επιμείνουν σε νέο μνημόνιο δεν θα υπογράψουμε και θα πάμε σε εκλογές. Θα ήταν ατιμωτικό για την κυβέρνησή μας να κόψουμε περαιτέρω μισθούς και συντάξεις. Δεν φτάνει που δεν έχουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και έχουν καταστραφεί οι εργασιακές σχέσεις; Δεν φτάνει που έχουμε γίνει χώρα της υποσαχάριας Αφρικής για τα εργασιακά; 665 ευρώ είναι η μέση σύνταξη και 165 οι επικουρικές, τι να κόψουμε άλλο;» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης

Ακόμα τόνισε ότι η όποια συμφωνία δεν πρόκειται να διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει σενάριο να έρθει συμφωνία, που θα διασπάσει το ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα σενάρια αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός του πολιτικού κατεστημένου εντός και εκτός Ελλάδας».

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη με το χρόνο για την διασφάλιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. «Δίνουμε μάχη με το χρόνο να ανέβει για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τους ανασφάλιστους υπερήλικες, των ΑΜΕΑ και τα ΚΕΠΑ».

Το νομοσχέδιο αυτό όπως ανακοίνωσε ο Δ. Στρατούλης, θα περιλαμβάνει ανακουφιστικές ρυθμίσεις για ΑΜΕΑ, ΚΕΠΑ και υπερήλικους ανασφάλιστους, όπως ότι η πιστοποίηση αναπηρίας θα γίνεται μόνο  για κάθε χρήση μία φορά. Άμεση καταργείται το παράβολο των 46.10 ευρώ, ενώ ανασυγκροτούνται τα ΚΕΠΑ, ώστε να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις. Ανασύσταση και στην επιστημονική επιτροπή του άρθρου 7 με πρόεδρο τον Γ. Ρωμανιά, ώστε να επανεξεταστούν οι ασθένειες που περιλαμβάνονται καθώς πολλές μακροχρόνιες και ανίατες ασθένειες είχαν βγει εκτός από μνημονιακές ρυθμίσεις.

Επιπλέον επιτρέπεται η δημιουργία νέων κλιμακίων, για περισσότερους ελέγχους από το ΙΚΑ, για την ανασφάλιστη εργασία. Επανέρχεται σταδιακά το επίδομα στους υπερήλικους ανασφάλιστους άνω των 67 ετών επανορθώνοντας έτσι το «κοινωνικό έγκλημα» που είχε επιτελέσει η προηγούμενη κυβέρνηση, με την κατάργησή του.

Αναφερόμενος στη σύγκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι είναι κάτι το αυτονόητο και πρόσθεσε πως «η διαφορά μας με τα άλλα κόμματα είναι ότι τα πάντα τα συζητάμε. Τέλος, για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, που είχε ανοίξει ο Νίκος Παππάς στο TPP, τόνισε ότι δεν θα χρειαστεί να τεθεί τέτοιο θέμα. «Αν είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας, η συμφωνία, που πιστεύω ότι θα είναι, θα στηριχτεί, αν είναι μια συμφωνία που ακυρώνει το πρόγραμμά μας, η ίδια η κυβέρνηση δεν θα φέρει μια τέτοια συμφωνία».