«Είχα μία μακρά συνάντηση με τους προέδρους. Τους εξέθεσα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και την δυσάρεστη θέση που έχει βρεθεί η κυβέρνηση για την πάταξη της βίας. Στις 17:00 θα συναντηθώ και με τον ΠΣΑΠ. Στις 18:00 θα συναντήσω τον πρωθυπουργό και θα κάνουμε τις ανακοινώσεις», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο κ. Κοντονής ζήτησε να μπει σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η κατάργηση των Συνδέσμων φιλάθλων και μετατροπή τους σε λέσχες, αλλά και η τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα.

Μποροβήλος: Δεν λύνει το πρόβλημα η επ΄ αόριστον αναβολή

«Είχαμε μια επικοιδομητική συζήτηση σχετικά με τα γεγονότα που που συνέβησαν. Ο κ.Κοντονής προσανατολίζεται για την επ' αόριστον αναβολή πρωταθλημάτων, εμείς εκφράσαμε ότι είναι πολύ σοβαρό όσον αφορά τον προγραμματισμό μας και ότι αυτό δεν λύνει τα προβλήματα, όμως ήταν κάθετος και ζήτησε διάλυση των συνδέσμων και δημιουργία λέσχης για τους οπαδούς.

Μαζί με τις ποινές των ομάδων, ζητήσαμε να τιμωρούνται και τα φυσικά πρόσωπα, κάτι που υποσχέθηκε ότι θα το δει.

Θα γίνει μια νέα συνάντηση αφού τα θέματα πάνε στα Διοικητικά Συμβούλια της Σούπερ Λιγκ και της Football League και θα δούμε την πρόοδο των θεμάτων στα οποία έδωσε βαρύτητα ο Υφυπουργός.

Θα φτιάξουμε τα νομοθετικά πλαίσια που θα μας εξασφαλίσουν ασφαλές ποδόσφαιρο με τη νέα χρονιά. Ζήτησε πρώτιστα να δει άμεσες θέσεις από τις ομάδες και τη Σούπερ Λιγκ ώστε να δει πως θα αποφασίσει για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Δεν γίνονται σε μια εβδομάδα κάποια πράγματα, το καταλαβαίνετε… Έχουμε πνιγεί από πλευράς χρόνου και δεν υπάρχουν ημερομηνίες…Θα δούμε πως θα το βολέψουμε αυτό το ζήτημα».

Καλογιάννης: Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θίγονται τα θέματα δικαιοσύνης και διαιτησίας

«Ανταλλάξαμε θέσεις για μια φωτοτυπία ταυτότητας για τους ανθρώπους που θα μπαίνουν στα γήπεδα. Είναι περιορισμένες και οι δικές μας ημερομηνίες. Θέλω να πιστεύω ότι θα δει με κατανόηση ο Υφυπουργός όσα συζητήσαμε, θα σκεφτεί ξανά και θα βρούμε μια λύση.

Αυτό που μας είπε ο Υφυπουργός είναι ότι θα σταματήσει το ποδόσφαιρο το επαγγελματικό, ίσως και το ερασιτεχνικό. Στην Ηλεία ξεπέρασαν την έννοια του ανθρωπισμού όσα είδαμε. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θίγονται τα θέματα δικαιοσύνης και διαιτησίας».

Τοπολιάτης: Θα πρέπει να υπάρξουν σκληρές ποινές

«Μας κάλεσε ο Υφυπουργός για να συζητήσουμε τα θέματα των τελευταίων ημερών, τα οποία σαν ομοσπονδία, καταδικάζουμε. Καταθέσαμε τις προτάσεις που είχαμε ετοιμάσει. Ο Υφυπουργός είχε τις δικές του θέσεις. Εγώ ανέφερα και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Συζητήσαμε αρκετά θέματα πάνω σε όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί. Θα έπρεπε να είναι πιο σκληρές οι ποινές που επιβάλλονται από τον ποινικό κώδικα και αυτό είναι στις προτάσεις που καταθέσαμε και θα συζητηθούν.
Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ όσα συνέβησαν στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ».