Αναβλήθηκε για την Τρίτη η δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν, καθώς ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησε αναβολή.

Στις 19 Ιουνίου θα εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, καθώς οι χρυσαυγίτες έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια.   

 
Υπενθυμίζεται ότι ο Σ. Λουκμάν το πρωί της 17ης Ιανουαρίου του 2013, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με επτά μαχαιριές από δύο μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο Σ. Λουκμάν έχασε τη ζωή του από τους χρυσαυγίτες, Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, την ώρα  που πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο του.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, οι δύο καταδικασθέντες δράστες, είχαν ρατσιστικό κίνητρο. Στην ομόφωνη απόφασή του το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η πράξη τους «τελέστηκε από μίσος προκαλούμενο λόγω της διαφορετικότητας των εξωτερικών χαρακτηριστικών του θύματος, της θρησκείας του, της εθνικής και εθνοτικής του καταγωγής, σύμφωνα με το άρθρο 79, παρ. 3 Π.Κ». Η πρωτόδικη απόφαση τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό
 
Οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος είχαν συλληφθεί από την αστυνομία αφού έγιναν αντιληπτοί από ενοίκους της πολυκατοικίας μπροστά από την οποία δολοφονήθηκε ο Σ. Λουκμάν. Οι δύο δράστες δικάζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
 
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο με αίτημα «ισόβια ξανά στους δολοφόνους του Λουκμάν».