Κάνοντας αναφορά στο ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «αν δεν αλλάξει η σχέση των εργαζομένων προς τους συνταξιούχους δεν πρόκειται να γίνει βιώσιμο», υπογραμμίζοντας πως «παρά τα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού».
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας θα είναι πρώτη προτεραιότητα για τη κυβέρνηση της ΝΔ.
 
Ακόμη, ο ίδιος έκανε λόγο για ανάγκη της κυβέρνησης να είναι φιλική προς την επιχειρηματικότητα, εξηγώντας ότι οι δουλειές θα δημιουργηθούν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.
 
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε, επίσης, για την ανάγκη εκπόνησης Εθνικού Σχεδίου Ενίσχυσης των Πολιτικών Εργασίας και επανέλαβε πως δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε τον τρόπο, αλλά αρκεί να μελετήσουμε πρακτικές άλλων χωρών που αντιμετώπισαν το πρόβλημα.
 
«Στη δική μας πολιτική πρόταση δεν θα κυριαρχούν μονοδιάστατες επιδοματικές πολιτικές του παρελθόντος», συνέχισε λέγοντας ο ίδιος.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι «η ανεργία των νέων σχετίζεται με το εθνικό σχέδιο μαθητείας και επαγγελματικής κατάρτισης», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει υποβαθμίσει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και πως απαξιώνει το θεσμό της μαθητείας.
 
«Εμείς αποσκοπούμε και θα αναζητήσω προτάσεις σε μια επαγγελματική εκπαίδευση στη βάση των αναγκών της αγοράς και των επιχειρήσεων», υπογράμμισε και εκανε κάλεσμα στα πανεπιστήμια να αφουγκράζονται την αγορά και να συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις, και από την άλλη πλευρά τον επιχειρησιακό κόσμο να βρεθεί κοντά στα πανεπιστήμια.
 
Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, επανέλαβε με έμφαση ότι για τη ΝΔ δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησής τους.
 
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε σαφές το αίτημα για εκλογές, λέγοντας πως το κόστος παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της.