Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, μετά τη σημερινή απόφαση, οι εργαζόμενοι αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά τις γιορτές, καθώς αποτρέπεται το λουκέτο στην επιχείρηση, ενώ οι βασικές δομές της εταιρείας απελευθερώνονται, παρότι ορισμένα κτίρια παραμένουν δεσμευμένα.
 
Επίσης, μετά την απόφαση, αίρονται οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί από το τελωνείο Ξάνθης, με την εταιρεία να διαθέτει κανονικά τα προϊόντα της στην αγορά.
 
Υπενθυμίζεται πως το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής αποφάσισε στις 8 Δεκεμβρίου να επικυρώσει το πρόστιμο ύψους 38,2 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλει το τελωνείο στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, απορρίπτοντας την προσφυγή της εταιρείας. Βάση της απόφασης, η εταιρεία καλείται να πληρώσει το πρόστιμο για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008, δηλαδή για υπόθεση που χρονολογείται πέντε χρόνια πριν εξαγοραστεί από τον όμιλο Σαββίδη το 2013. Η εταιρία υποστηρίζει ότι η υπόθεση της γνωστοποιήθηκε το 2016.
 
Βασικό επιχείρημα αποτελεί το γεγονός ότι η εταιρία αγοράστηκε από τον όμιλο Σαββίδη το 2013, χωρίς να γνωρίζει ή να έχει επιδοθεί σχετική καταλογιστική πράξη. Επίσης επιχείρημα -νομικό- αποτελεί η τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση με την οποία απαλλάσσεται η σημερινή διοίκηση εταιρίας για χρέη προηγουμένων διοικήσεων αν δεν είχε γνώση αυτών όταν ανέλαβε. Στόχος είναι να «παγώσει» η υποχρέωση άμεσης καταβολής του προστίμου ώστε να δοθεί χρόνος να εκδικαστεί, επί των νομικών ζητημάτων,  η υπόθεση στο Συμβούλιο Επικρατείας.