Η Ε. Τουλουπάκη δεν θα καταθέσει τελικά σήμερα στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά τυχόν ευθύνες του Δ. Παπαγγελόπουλου στους χειρισμούς της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο Novartis. Εισαγγελέας Διαφθοράς εκφράζει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε με τον νόμιμο, επίσημο και ενδεδειγμένο τρόπο, αλλά με ένα τηλεφώνημα, μια μέρα πριν την ημερομηνία κατάθεσης.

Την ίδια στιγμή, τα μέλη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στην επιτροπή αποφάσισαν να καλέσουν στην επιτροπή τον Νίκο Παππά, μετά την κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος δήλωσε πως ο πρώην υπουργός Επικρατείας βρισκόταν μπροστά στην «προσπάθεια εκβιασμού του».

Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς με είχε παρακαλέσει να βοηθήσω Παπασταύρου και Μιωνή

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Γ. Ραγκούσης του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ζήτησε από την πλειοψηφία να κληθούν και οι Παπασταύρου, Σαμαράς και Φιλιππάκης, που αναφέρθηκαν στην κατάθεση του Μιωνή. Ωστόσο, το αίτημα του δεν έγινε δεκτό. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, την Τρίτη θα καταθέσει ο Νίκος Παππάς, την Τετάρτη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και την Πέμπτη η Ελένη Τουλουπάκη.