Ο Πρόεδρος του δικαστηρίου άκουσε τις δύο πλευρές και την άποψη του εισαγγελέα και αποφάσισε για λόγους υγείας να αναβάλει την εκδίκαση, καθώς όπως είπε «δεν μπορούμε να διακόψουμε υποθετικά. Η ΚΥΑ είναι αυτή που ισχύει. Θα πούμε αναβολή για να δούμε αν θα βγει άλλη, θα βγει μία για τις εμμάρτυρες, θα βγει να μη γίνονται τα εμμάρτυρα, άρα να κάνουμε μια διακοπή υποθετική; Είναι αστείο».

Να αναφέρουμε ότι η ΚΥΑ προβλέπει μέγιστο αριθμό 15 ατόμων στην αίθουσα, που σημαίνει ότι «δεν είναι δυνατόν υπό τις παρούσες συνθήκες να γίνει μια διαδικασία που να μην μπορεί», τόνισε ο Πρόεδρος, «να κριθεί ότι παραβιάζει τις προϋποθέσεις της δίκαιης δίκης».

Προηγουμένως, είχε τοποθετηθεί ο συνήγορος υπεράσπισης, Θ. Πλεύρης, λέγοντας ότι όλο το πλαίσιο έχει λογική γιατί αλλιώς θα παραβιάσουμε την ΚΥΑ. Η άποψη των αστυνομικών που εκπροσωπούμε είναι να γίνει έναρξη με ανάγνωση κατηγορητηρίου και διακοπή για μετά τα περιοριστικά μέτρα.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως εφόσον βλέπει «τους παράγοντες, τη σύνθεση, τους κατηγορουμένους, όλους υγιείς, με καλή διάθεση, κανείς δεν επικαλείται πρόβλημα υγείας, το μέλλον είναι πάντα άδηλο, άγνωστο, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τη συνέχιση του λοκντάουν, δεν ξέρουμε πού βαδίζουμε, ακούω πολλά για Απρίλιο, επομένως επειδή για μένα κάθε αναβολή ισοδυναμεί με ματαίωση, δεν πρέπει να αναβάλουμε, να πυροβολήσουμε τα πόδια μας».

Ο Ορφέας Φίλιος, συνήγορος του κατηγορούμενου Χορταριά εξήγησε ότι «Ο εντολέας μας έχει περιοριστικούς όρους, μπορεί να είναι μόνο εμφάνιση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οπότε δεν επιθυμούμε παρέλκυση της δίκης. Ζητούμε να εξαντλήσετε τη δυνατότητα συνεχίσεως, ακόμη και με μία διακοπή».

Η Κλειώ Παπαπαντολέων, συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής του Ζακ Kωστόπουλου, εξήγησε πως εφόσον οι πολυπρόσωπες δίκες δεν μπορεί να σταματήσουν όλες μέχρι το τέλος της πανδημίας, θεωρεί πως θα δοθεί μια λύση που να επιτρέπει τη συνέχιση.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη συνεδρίαση της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στις 21 Οκτωβρίου είχε διακοπεί, αφού απουσίαζε ο συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορούμενου για πρόκληση θανατηφόρας θανατικής βλάβης στο θύμα, ο οποίος είχε υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού.