Αναβολή μίας εβδομάδας πήρε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα ελάμβανε χώρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με πληροφορίες που μεταφέρονται να θέλουν ως αιτία το κείμενο για τον απολογισμό της κυβερνητικής θητείας.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας την Τετάρτη, και στην προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, πως «μπαίνουμε σε μία εσωστρέφεια κι αυτό δεν είναι καλό για κανέναν».

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου το Πολιτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, ενώ η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής:

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του Κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κ.Ε. και του Προέδρου του κόμματος, για τη διεύρυνση και την Οργανωτική του ανασυγκρότηση.

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν, αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π.Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Η Π.Γ. συζήτησε, επίσης, αναλυτικά και ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος και αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης ΚΕ, η οποία και θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Τέλος η ΠΓ προγραμμάτισε σειρά εξωστρεφών δράσεων, όπως π.χ. την κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, αλλά και παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη της δημόσιας υγείας.

Δράσεις που θα συζητηθούν αναλυτικά και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που θα συγκληθεί αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.