X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Αναξιοκρατικά κριτήρια μοριοδότησης σε προκήρυξη προσλήψεων της Πολιτικής Προστασίας

Το έγγραφο της προκήρυξης διαγωνισμού για την πρόσληψη 192 ατόμων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έφερε στο φως της δημοσιότητας μια τουλάχιστον περίεργη διαδικασία μοριοδότησης των υποψηφίων καθώς η γνώση κάθε ξένης γλώσσας ή η κατοχή μεταπτυχιακού λαμβάνει 20 μόρια, ενώ η διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης του υποψηφίου μπορεί να πιάσει μέχρι και 40 μόρια από μόνη της. Επιπλέον, αν και για τις ξένες γλώσσες προβλέπεται να λειτουργούν αθροιστικά στα συνολικά μόρια (για όποιον γνωρίζει πάνω από 1 ξένη γλώσσα), αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προβλέπεται για τους τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών.
George Vitsaras / SOOC
|

Η προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 192 ατόμων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε πρώτο χρόνο θα έλεγε κανείς ότι δεν έχει τίποτα μεμπτό.

Σύμφωνα όμως με έγγραφο -από το πληροφοριακό σύστημα «Διαύγεια»- στην προκήρυξη του διαγωνισμού για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα 8 μηνών, τα κριτήρια που τίθενται φαίνεται ότι δεν ακολουθούν μια αξιοκρατική γραμμή σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση των υποψηφίων.

Τα κριτήρια επιλογής στην προκήρυξη του διαγωνισμού είναι:

α. Η κατοχή τίτλου σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
β. Η εντοπιότητα.
γ. Η γνώση ξένων γλωσσών.
δ. Η γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
ε. Η αξιολόγηση της εν γένει προσωπικότητας των υποψηφίων μέσω της διαδικασίας του ψυχομετρικού ελέγχου από την Τριμελή Επιτροπή Ψυχοτεχνικών του Κεφαλαίου Ζ΄. Όποιος κριθεί αρνητικά κατά την ψυχοτεχνική δοκιμασία ή δεν παρουσιαστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκλείεται με αιτιολογημένη απόφαση της οικείας Επιτροπής.

2. Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν και μέσω διαδικασίας προσωπικής συνέντευξης από την Τριμελή Επιτροπή Διενέργειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του Κεφαλαίου Ζ΄. Όποιος δεν παρουσιαστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκλείεται με απόφαση της οικείας Επιτροπής.

3. Ως πρόσθετο προσόν λαμβάνεται επίσης υπόψη η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή διπλώματος μεταπτυχιακής ειδίκευσης

Στο κομμάτι 2 αναφέρεται η αξιολόγηση μέσω της διαδικασίας προσωπικής συνέντευξης από την Τριμελή Επιτροπή Διενέργειας σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του Κεφαλαίου Ζ΄.

Πηγαίνοντας στο Κεφάλαιο Ζ’ -στο οποίο αναλύεται η διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης- αναφέρεται η «εκτίμηση της εν γένει προσωπικότητας των υποψηφίων από την Επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει τις διοικητικές, οργανωτικές και επικοινωνιακές ικανότητες τους (ενδεικτικά εξωστρέφεια, ικανότητα διαχείρισης χρόνου, συγκρότηση σκέψης)».

Το πρόβλημα ωστόσο προκύπτει από την ποσότητα των μορίων που μπορεί να λάβει ένας υποψήφιος από την προσωπική συνέντευξη σε σύγκριση με τα άλλα κριτήρια της διαδικασίας, καθώς το «ταβάνι» είναι τα 40 μόρια ενώ για την άριστη γνώση κάθε ξένης γλώσσας τα μόρια είναι 20 -γεγονός που προβληματίζει τόσο σχετικά με τα κριτήρια της πολιτικής προστασίας στην πρόσληψη εργατικού δυναμικού, όσο και με το είδος της αξιολόγησης στην προσωπική συνέντευξη.

Επιπλέον, για την «πολύ καλή γνώση κάθε ξένης γλώσσας» (όχι άριστη), τα μόρια που μπορεί να λάβει ο υποψήφιος είναι 5.

Στο ίδιο μήκος κύματος -χαμηλώτερα δηλαδή από το κριτήριο της συνέντευξης- κινούνται και τα μόρια και για μεταπτυχιακό δίπλωμα χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά στο ότι τα μεταπτυχιακά είναι υπό το καθεστώς αθροίσματος των μορίων ανάλογα με το πόσα είναι: «είκοσι (20) μόρια, εφόσον παρέχει ειδίκευση ή συνάφεια με την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων, κρίσεων και καταστροφών και πέντε (5) μόρια σε κάθε άλλη περίπτωση».

Σε περίπτωση ισοβαθμίας των υποψηφίων στη συνολική μοριοδότηση, προηγείται αυτός που έχει περισσότερα μόρια στις ξένες γλώσσες, ενώ αν υπάρξει και πάλι ισοβαθμία προηγείται αυτός που έχει περισσότερα μόρια στην προσωπική συνέντευξη. Τέλος, αν υπάρξει και πάλι ισοβαθμία εισάγεται (τελευταίο) και το κριτήριο των μορίων για τις μεταπτυχιακές σπουδές ή αν και αυτό αποτύχει, καθορίζεται η επιλογή με δημόσια κλήρωση.

Στα μέσα Ιουλίου είχε ξεσπάσει κόντρα μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικά με τροπολογία fast-track προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων στην Πολιτική Προστασία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τότε τον Υφυπουργό ότι δεν ακολούθησε την περπατημένη για την πρόσληψη των μετακλητών, με τον Χαρδαλιά να επικαλείται το χρονοβόρο της διαδικασίας: «προφανώς και η στελέχωση του προσωπικού θα γίνει με μόνιμο προσωπικό. Μπορούμε να περιμένουμε 1,5 και δύο χρόνια που κρατούν αυτές οι διαδικασίες και να αφήσουμε τη χώρα γυμνή; Εδώ έχουμε να κάνουμε με αξίες υπερκείμενες του Συντάγματος: την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και την προστασία του περιβάλλοντος».

Κόντρα Χαρδαλιά – ΣΥΡΙΖΑ για «ρουσφέτι» σε 28 μετακλητούς της Πολιτικής Προστασίας


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις