Ο εκπρόσωπος του στρατού της Ινδίας, Ραχες Κάλια, δήλωσε πως από την επίθεση ακρωτηριάστηκε ακόμη ένας στρατιώτης. «Η τιμωρία θα είναι βαριά για την άνανδρη επίθεση» σημείωσε. 
 
Ωστόσο, η εκπρόσωπος του ινδικού στρατού δεν ξεκαθάρισε εάν η επίθεση πραγματοποιήθηκε από Πακιστανούς στρατιώτες ή μαχητές που δρουν εναντίον του ινδικού καθεστώτος, κοντά σε μια περιοχή που η πλειοψηφία είναι Μουσουλμάνοι. 
 
Ινδία και Πακιστάν ανταλλάσσουν συχνά πυρά τους τελευταίους μήνες στην περιοχή των Ιμαλαΐων, κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου (LOC), σύμφωνα με το PressTv.
 
Στις 19 Νοεμβρίου σκοτώθηκαν τρία παιδιά σε επίθεση με όλμους από τους Ινδούς στρατιώτες, στην περιοχή του Κασμίρ πυ ελέγχεται από το Πακιστάν. 
 
Το Νέο Δελχί κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ για μια επιδρομή σε στρατιωτική βάση στο ινδικό Κασμίρ τον Σεπτέμβριο, κατά την οποία σκοτώθηκαν 19 στρατιώτες. Ο ινδικός στρατός κατηγορεί το Πακιστάν για την επίθεση, ενώ η πακιστανική κυβέρνηση αρνείται κάθε ρόλο στη θανάσιμη επίθεση. 
 
Το τελευταίο διάστημα επικρατεί διπλωματική ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Στα τέλη Οκτωβρίου, η Ινδία απέλασε έναν υπάλληλο της πακιστανικής Ύπατης Αρμοστείας, υποστηρίζοντας πως είναι ύποπτος για κατασκοπεία. Ακολούθως, το Ισλαμαμπάντ απέλασε μία Ινδή διπλωμάτη, ως αντίποινα.