Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε το θέμα του ντιμπέιτ, αφήνοντας αιχμές κατά του Απόστολου Τζιτζικώστα, τονίζοντας ότι «ξέχασε» την πρόσκληση για μία δημόσια μονομαχία, προκειμένου να υπάρξει μία αναμέτρηση επιχειρημάτων όχι μόνο για το μέλλον της παράταξης αλλά και για να καταγραφούν οι ευθύνες για το εκλογικό φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου.

Το επιτελείο του Τζιτζικώστα θεωρεί ότι η κίνηση αυτή του Μεϊμαράκη αποσκοπεί στο να φορτώσει στον Περιφερειάρχη μερίδιο της ευθύνης για το φιάσκο των εκλογών. Παράλληλα, επαναλαμβάνουν ότι ο Α. Τζιτζικώστας είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο του ντιμπέιτ με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.

Τέλος, ο Α. Σαμαράς απέκλεισε τα σενάρια περί επιστροφής του στην προεδρία, τονίζοντας πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η ενότητα του κόμματος. «Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν. Τη Νέα Δημοκρατία τη θέλω ενωμένη και πλήρως αξιόμαχη, δηλαδή έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίσει τη διακυβέρνηση της χώρας. Και πάντως η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω. Η αγωνία μου είναι να σωθεί η χώρα που κινδυνεύει».