«Ξεκινήσαμε με προσδοκίες στο κόμμα και αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν στη διαδρομή. Από καιρό υπήρχαν διαφωνίες στο κόμμα, στο οποίο δεν λειτουργούσαν οι θεσμοί», αναφέρει η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Γ. Κατσιαντώνη προς τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Η Ένωση Κεντρών σχολίασε με καυστικό τρόπο την απόφαση του πρώην βουλευτή της, κάνοντας λόγο για αχαριστία. «Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι η αχαριστία. Ο συγκεκριμένος βουλευτής βγήκε με την κατάθεση ενός παραβόλου. Δεν αισθανόμεθα ότι χάσαμε κάτι. Αντίθετα, ο λαός βλέπει προθέσεις και διαθέσεις. Όλοι θα κριθούμε στην ώρα μας».

Παράλληλα, ανήρτησαν μέσω twitter παλαιότερη ομιλία του βουλευτή που έλεγε «είμαι εδώ, παραμένω εδώ», σχολιάζοντας δηκτικά «Πού είναι το ΕΔΩ; Πού παραμένει; Ποιος του έδωσε δύναμη; Με ποια συναίνεση; Άλλα λέγατε κ. Κατσιαντώνη…».


Ο Γ. Κατσιαντώνης είχε διαφοροποιηθεί από τη στάση του κόμματος ως προς το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ καθώς θεωρούσε αποδεκτή λύση την σύνθετη ονομασία, σε αντίθεση με τη γραμμή του κόμματος που αποκλείει το ενδεχόμενο συναίνεσης σε τέτοια λύση.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν οι αποχωρήσεις των Γιάννη Καλλιάνου (προσχώρησε στη Ν.Δ.), Γιώργου Καρρά (μετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη) και Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου (εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ), με αποτέλεσμα η Ένωση Κεντρώων να μετρά πλέον έξι έδρες.