Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η Μ. Παπαδοπούλου δήλωσε πως ο Πάνος Καμμένος έπραξε «το αυτονόητο» μετά τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Μ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι οι Τούρκοι θα μπορούσαν αν ήθελαν να πατήσουν το πόδι τους στα Ίμια.

Ως απάντηση ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα να πατήσουν ελληνικό νησί» και πρόσθεσε: «Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους», ενώ χαρακτήρισε «κινήσεις πανικού» την προκλητική στάση της Άγκυρας.

Ο Μ. Τσαβούσογλου έδωσε συνέχεια στο θέμα και χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «κακομαθημένο παιδί». «Ο εταίρος της κυβέρνησης συνασπισμού, (Πάνος Καμμένος), κάνει συνεχώς βήματα που δοκιμάζουν την κατανόησή μας. Προκαλεί. Μας λένε “Κατά βάθος είναι καλό παιδί, μην δίνετε σημασία (ας το παραβλέψουμε)”. Ναι αλλά μέχρι πού θα πάει; Τον πήρατε αναγκαστικά στην κυβέρνηση (συνασπισμού), κι εμείς να παραβλέπουμε; Κι η υπομονή μου έχει όρια. Δεν είναι ανεξάντλητη. Δείχνουμε ωριμότητα αλλά…

Γι αυτό, επειδή κάποια πολιτικά πράγματα είναι μεταξύ μας, δεν θέλω να τα πω. Βασικά γνωρίζουμε ότι και η νυν κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από αυτό το κακομαθημένο παιδί που είναι υπουργός. Τι θα γίνει λοιπόν; Θα ανεχόμαστε τους κακομαθημένους; Η δουλειά μας είναι να απασχολούμε αυτούς;

Το τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός όταν πρέπει, το ξέρουν καλύτερα εκείνοι. Η κυβέρνηση. Να τα πουν (εξηγήσουν) και σε εκείνο το κακομαθημένο (παιδί) και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας».