Με αφορμή την υπόθεση των χιλιάδων παιδιών που αναμένεται να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών την ερχόμενη σχολική περίοδο, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι το κόμμα της θα προχωρήσει στη θέσπιση voucher που θα δίνει τη δυνατότητα στο 98% των οικογενειών να μπορεί να στείλει το παιδί του σε δημόσιο ή ιδιωτικό σταθμό, με το κράτος να καλύπτει 180 ευρώ κάθε μήνα, για δέκα μήνες.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, σχολίασε την τοποθέτηση της Μ. Σπυράκη, τονίζοντας πως το κόμμα της βρίσκεται σε παραφροσύνη επειδή έχει χάσει την κουτάλα και τάζει πράγματα που δεν έχει υλοποιήσει στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Έχασαν την εξουσία και την “κουτάλα” και οδηγήθηκαν στην “παραφροσύνη”. Υπόσχονται σήμερα τα πάντα στους πάντες. Υπόσχονται σήμερα όλα αυτά που δεν έκαναν ποτέ. Κανείς που ζει σε αυτόν τον τόπο δεν ξεχνάει.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν (μαζί ή χώρια): 40 χρόνια ή 480 μήνες ή 14.600 ημέρες. ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητοι Έλληνες κυβερνούν: 3 χρόνια και 8 μήνες ή 44 μήνες ή 1.338 ημέρες. Αυτή είναι η αλήθεια για το ποιος φταίει. Προσπερνάμε και συνεχίζουμε εκτός των δικών τους μνημονίων. Η Ελλάδα τώρα μπορεί».