Συμφωνα με την ανακοίνωση της ΛΑΕ, αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη συναντήθηκε με την συμβολαιογράφο η οποία επρόκειτο να κάνει τους πλειστηριασμούς στο γραφείο της. Η συμβολαιογράφος ενημέρωσε ότι όλως τυχαίως και συμπτωματικά οι πλειστηριασμοί που είχαν δημοσιοποιηθεί ανεστάλησαν και ότι η ίδια δεν επρόκειτο σήμερα να πραγματοποιήσει κανένα ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους και τους δημοσιογράφους, τόνισε ότι δεν θεωρεί καθόλου τυχαίο ότι οι τράπεζες συνεχώς αναβάλλουν και αναστέλλουν τους πλειστηριασμούς. Ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ θεώρησε ότι αυτές οι αναβολές γίνονται από τις τράπεζες κάτω από την πίεση του κινήματος και υπό τον φόβο των κοινωνικών αντιδράσεων και της κοινωνικής κατακραυγής.

Ο Λαφαζάνης τόνισε το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έχει στο ενεργητικό του πολλές επιτυχίες, είναι ένα ελπιδοφόρο κίνημα για το ίδιο το μέλλον του τόπου και κάλεσε τους πολίτες να φύγουν από τον καναπέ και να πλαισιώσουν τις γραμμές του.