Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε όλη την χώρα για τους εορτασμούς της Αυγουστιάτικης πανσελήνου. Όπως γράφει η ανακοίνωση του υπουργείου, οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από το 2002, περιλαμβάνουν ποιοτικές εκδηλώσεις εντός των αρχαιολογικών χώρων και το κοινό μπορεί να θαυμάσει την πολιτιστική κληρονομιά υπό το φως της σελήνης.

Οι εκδηλώσεις κάθε χρόνο μαγνητίζουν το ενδιαφέρον χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, καθώς η είσοδος σε αυτές είναι ελεύθερη.

Φέτος οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11 Αυγούστου και πρόκειται να ολοκληρωθούν στις 19 του μήνα, με την κορύφωσή του να αποτελεί την 15η Αυγούστου, ημέρα της πανσελήνου. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν κυρίως συναυλίες που θα λάβουν χώρα σε 100 αρχαιολογικούς χώρους ενώ άλλοι 48 θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς όμως να διοργανώνονται εκεί εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι αναρτημένο στον ιστότοπο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:

​Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2019 θα κορυφωθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019,  ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 11 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις κυρίως μουσικές συναυλίες  θα πραγματοποιηθούν σε 100 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 48 χώροι και μουσεία.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Στο φως του Φεγγαριού» Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία με την Πανσέληνο 15 Αυγούστου 2019 – Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσοπηγής, Σίφνος