Επτά ανήλικοι βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων από το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, οι οποίο αναφέρονται σε χωριστή δικογραφία από τους ενήλικους και αναμένεται να περάσουν ανακριτή ανηλίκων την Παρασκευή.

Οι επτά ανήλικοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ από το βράδυ της Τρίτης ενώ, μεταξύ αυτών, βρίσκονται δύο παιδιά που σύμφωνα με σοβαρότατη καταγγελία δεν παρευρέθηκαν καν στην πορεία κατά της αστυνομοκρατίας στην περιοχή.

«Τα παιδιά δεν είχαν πάει ούτε στην συγκέντρωση, βρίσκονταν έξω από το 6ο δημοτικό σχολείο μετά τις 9μμ. Τους συνέλαβαν χωρίς λόγο και τους κατηγορούν για πράγματα που δεν έχουν κάνει» είπε Στο Κόκκινο, η αντιπρόεδρος 15μελούς συμβουλίου Λυκείου της περιοχής.

«Ασκήθηκε βία σε βάρος τους και τώρα κρατούνται στην ΓΑΔΑ. Οι συμμαθητές τους δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε» λέει ενώ θεωρεί ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι κατέγραψαν σε βίντεο το περιστατικό όπου φαίνεται πως τα παιδιά δεν έχουν κάνει τίποτα. «Είναι τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά του λαού. Κι όλοι εμείς κάναμε μια ειρηνική διαμαρτυρία», τόνισε.