Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, ΔΟΔ και ΕΟΔ, στηρίζουν επίσης το αίτημα της ΕΣΗΕΑ ως μέλους τους, να μην καταγγείλουν οι τράπεζες τα δάνεια του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
 
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το ιδιαίτερα επιβαρυμένο εργασιακό περιβάλλον στον Οργανισμό, όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, κυριαρχούν απολύσεις, μειώσεις μισθών και πολύμηνες καθυστερήσεις στην πληρωμή δεδουλευμένων αποδοχών. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά, εκτός του ΔΟΛ και στον όμιλο του «Πήγασου» – μέτοχοι και οι δύο στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο οποίος βρίσκεται και αυτός σε δυσμενή κατάσταση.
 
Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι «πέρα από τις καταστροφικές συνέπειες που έχει προσλάβει η δεινή οικονομική κατάσταση των δύο μεγάλων δημοσιογραφικών ομίλων για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, στην περίπτωση που ανασταλεί η έκδοση των εφημερίδων και σταματήσει η λειτουργία των άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, δημιουργείται ένα κενό στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, με ολέθριες συνέπειες για την πολυφωνία και την ελευθερία των ΜΜΕ στη χώρα μας».
 
Η ΔΟΔ και η ΕΟΔ εκφράζουν αλληλεγγύη με την ΕΣΗΕΑ, καθώς και ιδιαίτερη ανησυχία για την καταστροφική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα.
 
Ο πρόεδρος της ΔΟΔ Φιλίπ Λερούθ δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ανήσυχοι, επειδή η πολυφωνία των ΜΜΕ, ενός από τους πυλώνες κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, διαλύεται με γρήγορους ρυθμούς. Είδαμε ένα διαγωνισμό για τέσσερις άδειες ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, που συνέβαλε στη συγκέντρωση των ΜΜΕ, όπως και τις πολλές επιθέσεις των αρχών στην κοινωνική ασφάλιση και κοινωνική προστασία των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Η δημοσιογραφία είναι δημόσιο αγαθό και δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια. Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς, όταν οι όμιλοι των ΜΜΕ πρέπει να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε όλες εκείνες τις δυνάμεις, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τους πολίτες».
 
Ο πρόεδρος της ΕΟΔ Μόγκενς Μπλίχερ Μπζέρεγκαρντμ δήλωσε: «Το παρατηρητήριο της πολυφωνίας στην ΕΕ, έδειξε ότι η Ελλάδα απειλείται από την υψηλή συγκέντρωση της δύναμης των ΜΜΕ και την αλληλεξάρτηση των ελίτ της πολιτικής, της οικονομίας και των ΜΜΕ. Οι αρχές της Ελλάδας πρέπει να κάνουν ότι είναι δυνατόν, για να αποτρέψουν το κλείσιμο των εφημερίδων «Το Βήμα» και «ΤΑ ΝΕΑ»».